Horizon Forbidden West: mire számíthatunk Amerika nyugati részén? [VIDEO]

A Sony Interactive Entertainment és a Guerrilla Games egy fejlesztői naplóval jelentkeznek az egy hete bejelentett Horizon Forbidden West játékból.

A lenti videóban Mathijs de Jonge, a játék rendezője beszél a PlayStation 5-exkluzívról (ami talán pár év múlva PC-n is megjelenhet… elvégre az első részből is már hivatalos, hogy jön a port). Ez a játék is egy nyílt világú akció-RPG lesz, ami a távoli jövőben fog játszódni, és igen, Aloy-t irányíthatjuk – a Nora törzs vadásza olyan rejtélyeket akar megoldani, amik örökre megváltoztatják az életét.

A Forbidden West cím egy rejtélyes, új frontra utal, ami az Egyesült Államok Utah államától a nyugati partig, a Csendes-óceán partjáig tart. Az első rész óta a Guerrilla egy olyan gyönyörű világot akart csinálni, amiben mi is szívesen ott lennénk; a PlayStation 5 erejével pedig részletesebb, élénkebb, nagyobb elmerülést kínálhatnak benne, az SSD-vel pedig nem nagyon lesznek töltési idők, és emiatt pedig a teleportálás (fast travel), vagy egy checkpointról történő újrakezdés is gyors lesz.

A Horizon Forbidden Westben völgyeket, sivatagokat, és lerombolt városokat is felfedezhetünk. A játék térképe nagyobb lesz a Horizon Zero Dawnhoz képest, és a Guerrilla most lehetővé teszi, hogy a tavak, folyók mélyét is felfedezhessük. De így is veszély vár ránk minden sarkon: Shell Snapperek (az ellenfelek nevét nem fordítjuk le) a partokon és mocsarakon, Snapmawok a vízben, Sunwingek a levegőben – több tucatnyi új masina lesz a folytatásban, és ezeket először szkelnnelni és tanulmányozni kell, mert enélkül hatékonyan nem harcolhatunk ellenük.

Persze új törzsek is lesznek, és köztük találni fogunk barátságos és ellenséges csoportokat is. Az egyik ellenszenves törzs felfedezte, hogy miként írhatják felül a gépek akaratát, hogy a háborúkban őket használhassák. Az egyik nagyobb gép a mamutszerű Tremor Tusk lesz, telepakolva fegyverekkel és vastag páncélzattal – nos, ez a bizonyos törzs pont ezt a gépet fogja ellenünk küldeni.

Egy összeeső bioszférában leszünk. A vörös penész megfertőzi a földeket, ami árt a vadvilágnak, kiéhezteti az állatokat és a törzseket, és az időjárás is ereszdelahajamat játszik (a hatalmas szupercella-viharok a szurdokokat és a mezőket elárasztják) – világmegmentősdit játszunk, ami szerintünk a Death Stranding utóhatása… és ugye az a játék pont a Guerrillától vette kölcsön a saját engine-jüket, a Decimát.

A poszt végén de Jonge megerősíti, amit valahol már gyanítottunk: a Horizon Forbidden Westet 2021-ben szeretnék kiadni PlayStation 5-re…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu