Cyberpunk 2077: nem csak a játék késik (ismét)

A Cyberpunk 2077-et megint elhalasztotta a CD Projekt RED. Nem májusban, és nem is szeptemberben fog megjelenni a belső nézetes futurisztikus akció-RPG.

A lengyelek egy konferenciahívásban magyarázták a bizonyítványt, azaz azt, hogy november 19-ére csúsztatták a Cyberpunk 2077 megjelenését. Most azt mondja Adam Kicinski, a CD Projekt RED vezetője, hogy hisznek a novemberi megjelenésben, és az, hogy közel rajtolnak a next-gen konzolokhoz (PlayStation 5, Xbox Series X), számukra nem aggasztó, ugyanis ez a generációváltás eltérő lesz szerinte mint amilyen a PlayStation 3 > PlayStation 4, Xbox 360 > Xbox One átmenet volt, ugyanis cross-gen támogatás lesz mind a két új masinán; hardveres fejlesztések vannak, és ha vannak mérnöki munkálatok a játékok fejlesztése mögött, akkor kapásból mindkét generáción futni fognak azok.

Ezért pedig a CD Projekt lehetőségként tekint a generációváltásra, mert mind a két generációt megcélozzák abban a reményben, hogy a Cyberpunk 2077 legyen annak az időszaknak a legnagyobb, vagy minimum egyik legnagyobb megjelenése, és ez segíteni fog nekik, mert az új konzolok megjelenése miatt nagyobb érdeklődés lesz a játékok iránt az év végén.

A Cyberpunk 2077 kapásból futni fog a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en is a PlayStation 4, Xbox One duó mellett, sőt, a next-gen konzolokon már a megjelenés pillanatában szebb lesz Night City, még a nekik szánt frissítés előtt. Később a next-gen verziókról részletesebben is beszélni fognak, és itt a fontos részlet: bárki, aki megveszi PlayStation 4-en vagy Xbox One-on a Cyberpunk 2077-et, ingyenesen megkapja a neki megfelelő next-gen verziót is. Még nem döntöttek arról, hogy a komolyabb next-gen frissítés mikor jön – a lengyel stúdió azt tervezi, hogy 2021-ben adják ki, de még belsőleg sem határoztak pontos megjelenési napról, így nehéz még látni, hogy itt is fennáll-e a halasztás veszélye.

Még nem határozták meg a DLC-k (vagy az ő kifejezésükkel élve kiegészítők) számát, de az már biztos, hogy a Cyberpunk 2077 elhalasztása miatt a bővítések is később fogak érkezni. Ezeket nem mondják a játékból kivágott és a fiókba rakott részleteknek (ezzel kb. oda is szóltak minden nagyobb kiadó AAA játékai felé…), és itt is később közölnek részleteket. A multiplayer kiegészítő is hasonlóan később jön, de mivel szerintük ez még eléggé messze van (eddig is azt mondták, hogy 2021-et nem tekintik reális megjelenési időszaknak…), abszolút a jövő zenéje ez a téma.

A Cyberpunk 2077 Twitterén is olvashatjuk, hogy visszamenőleges támogatás lesz a next-gen konzolokon, és a next-gen frissítésnél is megerősítették, hogy erre egy későbbi időpontban számíthatunk. Ez természetesen ingyenes lesz.

A Cyberpunk 2077 tehát november 19-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Google Stadiára, és mivel láttunk pletykákat a PlayStation 5 november 20-ai megjelenésről, eléggé közel lesz a tűzhöz a CD Projekt RED, akiknek a játéka tehát a PS5-ön és az Xbox Series X-en is alapból működni fog, igaz, a next-gen frissítés csak később fog megérkezni.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu