A Ratchet & Clank: Rift Apart kreatív direktora a PS5 előnyeiről beszélt [VIDEO]

SSD technológia, új DualSense PS5 kontroller és térbeli 3D hangzás.

A Ratchet & Clank kreatív rendezője, Marcus Smith több részletet is elárult a nemrég bejelentett játékról, s arról, hogyan használja majd ki a PlayStation 5 erejét, az új SSD-t, a vezetéknélküli DualSense kontrollert, s a 3D audioban rejlő lehetőségeket.

A játék megjelenési dátumát egyelőre nem közölték.

Jöjjön a fejlesztői napló, s annak fordítása:

„Sziasztok, én Marcus Smith vagyok, és ma mutatok nektek még egy picit az egyenesen a PlayStation 5-re fejlesztett Ratchet & Clank: Rift Apart-ból.

Hosszú idő után ez lesz az első Ratchet & Clank játékunk, s ennek megfelelően szuper izgatottak vagyunk. A játék sztorija egy főgonosz érkezéséről szól, aki véletlenül felszakítja a tér-idő szövetét, melynek következtében dimenzióközti repedések nyílnak szerte a világban.

A Ratchet & Clank büszkén az a játék, amely egzotikus világok felfedezésére épít, s elvisz soha korábban nem látott helyekre is. S pontosan ez az, amire mindvégig törekedtünk, s amit a PlayStation 5 megnövekedett lóereje lehetővé tett számunkra. A világban felfedezésre váró pontok, a minket körülvevő ellenfelek, a képernyőn látható effektek, minden több és több és több lett. Ez az amit szeretnénk elérni, olyan világokat létrehozni melyek valóságosnak érződnek és be tudnak vonzani. Te magad fedezheted fel ezeket a vadonatúj helyszíneket. Ez pedig olyasmi, amit nem tudtunk volna megoldani a korábbi generációk során.

A Ratchet & Clank egy olyan játék, mely úgy mutatja be a különböző dimenziókat s a köztük keletkezett repedéseket, ahogyan az megoldhatatlan lett volna a PlayStation 5 új SSD-meghajtója nélkül. Az új SSD villámgyors. Lehetővé teszi számunkra, hogy szinte azonnal új világokat alkossunk meg, majd dobáljuk közöttük a játékosokat. Hihetetlen mennyire megváltoztatja a játékot és a médiumot magát ez a fejlesztés, óriási hatással van arra, hogy mi mindent tudunk innentől megcsinálni a játékmeneten belül, hiszen lehetővé teszi, hogy egyik pillanatban még egyik világban legyél, aztán szinte azonnal egy másikban. Annyira természetesnek hat az akció közbeni betöltés, hogy szinte meg sem fordul az fejedben, hogy korábban ezt nem tudtuk volna így megvalósítani. A töltőképernyő a múlté. Innentől minden arról szól majd, hogy új, izgalmas kalandokat hozzunk el nektek.

A PlayStation 5 új DualSense kontrollere szinte a Ratchet & Clank fegyverzetéhez lett kitalálva. A tapintás során tapasztalható feedback nem csak segít ráérezni hogyan is viselkedik a fegyvered, de az sokkal erősebbnek is érződik tőle. Egyik példánk erre a The Enforcer fegyver. Olyasmi, mint egy dupla csövű shotgun, és az adaptív triggerek erejét használja a nyomás érzékeltetésére. Ha az érzékeny ravaszt félig nyomod le, az egyik csővel tüzelsz, teljesen lenyomva azt pedig mindkettővel. A nyomvatartás közben azonban végig érzed, ahogyan a ravaszban növekszik, majd felenged a feszültség, s ettől minden fegyverünk csak még erősebbnek és immerzívebbnek hat.

Másik dolog melyet alig várunk, hogy ti is megtapasztaljatok, az a 3D térbeli audio. A különbség valóban akkora, mint házimozizni és aztán kisétálni az erdő közepére. Olyan módon képes behúzni a játékost ezekbe a világokba, ami korábban nem volt lehetséges.

Mi, az Insomniac-nál húsz éve dolgozunk a Ratchet & Clank sorozaton. Olyan karakterek ezek, akiket imádunk. Itt kulminál minden befektetett munkánk és erőfeszítésünk. Alig várjuk, hogy még többet megmutathassunk a Ratchet & Clank: Rift Apart-ból, addig azonban köszönjük, hogy megnézted a videónkat!”

 

A Ratchet & Clank egyelőre meg nem határozott időpontban érkezik Sony PlayStation 5 platformra.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu