Star Wars: Squadrons: további részletek a Motive játékáról [VIDEO]

Lesznek mikrotranzakciók? Játszhatunk kezelőfelület nélkül? Ezekre a kérdésekre válaszolt Ian Frazier, a Star Wars: Squadrons kreatív rendezője.

Frazier a GameInformernek adott interjút az EA Play Live-on bejelentett játék miatt, és itt elmondta, hogy ők igazán oldschool mentalitással dolgoznak a játékon, ami 40 dolláros lesz (tehát a megszokott 60 dolláros/eurós AAA árazás 2/3-a; forintban kb. 14000). Azt szeretnék, hogy bőkezűek lehessenek a játékosokkal, akiknek teljes élményt kívánnak adni. Szóba sem jött náluk az élő szolgáltatásos (live service, pl. Battlefield V, Anthem, ha már Electronic Arts) modell alkalmazása, hanem egy teljes játékot terveztek, ami önmagában is megállja a helyét. Nem zárja ki, hogy utólag hozzáadhatnak valamit, de nem élő szolgáltatásos játékként kezeli az EA Motive a játékot. Ez azért korrekt megközelítés: talán a tavaly ősszel PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re megjelent Star Wars Jedi: Fallen Order a Respawntól kijózanító pofont adott az Electronic Artsnak? Amúgy Mitch Dyer, a játék írója a Twitteren kihangsúlyozta: „NULLA. MIKROTRANZAKCIÓ.”

Íme a TIE Fighter kezelőfelülete (ne feledjük, csapatos légi harcokat kínál majd ez a játék!).

Óvatosan kell egyensúlyozni az erőnkkel a lézerek, a motorok és a pajzsok között. Frazier hozzátette, hogy a Star Wars: Squadronst alapból belső nézetű játékként tervezték, ugyanis mi pilóták leszünk. Ha csak nézünk másokat (spectator mód), akkor igen, lehet külső nézetet használni. A játék kezelőfelületét teljesen ki lehet kapcsolni, ha kizárólag a géoünk pilótafülkéjére szeretnénk támaszkodni – a Motive is ezt szeretné alap, fő élménynek.

Az X-Wingek jóval használhatóbb gépek voltak a TIE Fighterekkel összevetve (pl. pajzsai miatt), de Frazier szerint nem lesz probléma. Az X-Wing vs. TIE Fighter játékokban kevesebb dolgunk volt egy császári gép használatával, ami átvitt értelemben előny is lehet. A TIE Fighternek nincsen pajzsa, ami miatt gyorsan leszedhetnek minket az égről, de cserébe nem kell azokat kezelnünk. Persze még kíváncsiak leszünk arra, hogy miként fogják kiegyensúlyozni a két térfelet…

A Star Wars: Squadrons október 2-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu