Lengyelországban iskolai tananyag lett egy háborús videojáték

A This War of Mine a lengyel iskolásoknak ajánlott olvasmányként szerepel.

A 2014 novemberében jelent meg a This War of Mine című háborús-túlélő játék, amelyben ártatlan civileket kell épségben tartani.  Viszonylag nagy sikert aratott a játék, annak idején még PS Plus címként is szerepelt. A játékban egy csapattal kellett menedékhelyen napközben bujkálni, és csak éjjel tudtuk elhagyni, hogy portyákra induljunk is, élelmet keresve a tagoknak. Most viszont érdekesség, hogy felkerült a játék a lengyel iskolásoknak összeválogatott ajánlott olvasmányok listájára – olvashatjuk a Gamesindustry.biz  oldalán.

A This War of Mine-t annak idején sok dicséret érte a kritikusok részéről, részben azért, mert ezt az élethelyzetet reálisan mutatta be, részben pedig azért, mert egész más aspektusból mutatta be a háború poklát. Ezért is döntött úgy maga a 11 bit Studios nevű fejlesztőcsapat, hogy javasolja a lengyel kormánynak, hogy a játék felkerüljön a középiskolai ajánlott “olvasmányok” sorába. Mivel Lengyelországban (kis hazánkkal ellentétben…) a politikusok is nagyra becsülik a videojátékipart, amely világszerte szép elismerést és GDP-t is hoz az országnak (elég a The Witcher 3-ra, vagy a Dying Light-ra gondolnunk), így ők maguk is támogatták. A fejlesztőstúdió azzal érvelt, hogy egy interaktív játék is okozhat olyan érzelmeket, mint egy könyv vagy egy film, egy háború tematikájáról már nem is beszélve.

Miután mindannyian egyetértettek a témában, így meg is született a döntés, hogy a This War of Mine bekerülhet a 2020/2021-es tanévtől kezdve az ajánlott olvasmányok közé. Mivel a játék 18 éven felülieknek szól, a vonatkozó korhatár-besorolás miatt csak a 18 éven feletti tanulók férhetnek majd hozzá, illetve közöttük azoknak ajánlják, akiket a szociológia, filozófia, történelem és etika tárgyak érdekelnek. A lengyel iskolák saját példányokat kapnak a játékból, amelyeket majd teljesen ingyen lehet kikölcsönözni.

Forrás: Gamesindustry.biz

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu