Rossz hír a PC-s FIFA 21 PC- gamereknek next-gen tekintetében

Nem közhely, hogy a történelem megismétli önmagát, ha tényleg szóról szóra ugyanazt látjuk, mint hét éve.

A FIFA 21 bejelentése abszolút nem volt meglepő. Mivel az Electronic Arts az Ultimate Team módon egy rakat pénzt keres (már-már milliárdos dollármennyiségben kell gondolkodni… nos, azt felszorozzuk háromszázzal a forintban számolt értékért…), így vétek lett volna kihagyni az évenkénti focit, igaz, azért idén a koronavírus-világjárvány komolyabb zavaró tényező lehetett a fejlesztésben, ugyanis a megjelenési dátum valamivel később lesz, mint eddig. (Vajon a stadionok is üresek maradnak? Az lenne a reális. Vagy csak mi merünk nagyot álmodni?)

A FIFA 21-ben „emberibbé akarják tenni a focistákat”, ami kb. azt takarja, hogy talán hitelesebben fognak viselkedni a játékosok a pályán. Így mondjuk keményebben ünnepelhetik a gólokat, a rossz döntések (vagy akár a kiállítások…) ellen dühösebbek lehetnek, ilyesmi. Az Origin Access előfizetői „napokkal” (mi sem tudjuk, hogy mennyivel) korábban hozzáférhetnek majd a játékhoz, és ha nem Steamen, hanem Originen veszik meg a PC-sek az idei Electronic Arts-focit, akkor tíz százalék kedvezménnyel tehetik ezt. A bejelentő trailer után folytatjuk.

A PlayStation 5 és Xbox Series X újgenerációs konzolokra is megjelenő FIFA 21 PC-s verziója nem támogatja a next-gen előnyöket.

Meglepően negatív húzás a FIFA 21 fejlesztői, illetve a játékot kiadó Electronic Arts részéről, hogy a népszerű futballsorozat bár az újgenerációs konzolokon is természetesen tiszteletét teszi, ugyanakkor az ehhez kapcsolódó pozitívumokat a PC-s gamerek nem kapják majd meg. Ez konkrétan abból derült ki, hogy az Electronic Arts honlapján, a játékkal kapcsolatos GYIK(kérdés-felelet)-oldalon ez olvasható: „a FIFA 21-nek melyik verziója lesz elérhető PC-n?” Erre pedig az a válasz, hogy „a FIFA 21 PC-n ugyanazt a verziót kapja meg, mint amely PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik”. Viszont azt is ígérik, hogy a következő hetekben még sor kerül ennek részletesebb kitaglalására.

A futballszimulátort a pénteki, elég unalmas EA Play Live során jelentették be először (nem túl nagy meglepetésre), ahol láthattunk is egy előzetest a Madden 21-el közösen (ezt alant láthatjátok). Ebből tudtuk meg, hogy az Xbox Series X-re és PlayStation 5-re egyaránt érkező verzió gyorsabban tölt majd, a fény-árnyék effektek szebbek lesznek, az animáció pedig részletesebb. Hogy ezeket a plusz grafikai tuningokat miért nem kapjuk meg a PC-s verziónál, ahol ráadásul még ezekhez képest is extra funkciókat várhatnánk el, az rejtély.

Tehát az lesz, mint 2013-ban. Akkor a FIFA 14 PC-s verziója ugyanaz volt, amit a PS3 és az X360 kapott. De korábban még rosszabb volt a helyzet. A FIFA ugyanis PC-n a 2009-es FIFA 10-ig (!!!) a PlayStation 2-es verzióra épített. A FIFA 11 volt végre „next-gen”, és akkor már több éve kinn volt a piacon a PlayStation 3 és az Xbox 360 is.

A FIFA 21 október 9-én jelenik meg PC-re, az EA Origins áruház mellett Steamre is, továbbá természetesen Xbox One-ra és PlayStation 4-re egyaránt. A PlayStation 5 és Xbox Series X verziók gyaníthatóan a konzolok megjelenésekor lesznek kaphatóak, de arról még nincs információ, hogy pontosan milyen dátummal. Emellett az EA a Google Stadiát és Nintendo Switch-et sem hagyja ki.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu