E3 2018 demo vs: végleges The Last of Us Part 2 – szemmel látható a különbség? [VIDEO]

Szép vagy, szép vagy The Last of Us Part 2, de a 2018-as E3 demód még szebb volt nálad!

Két év telt el azóta, hogy először megpillanthattuk a The Last of Us Part II demóját a 2018-as E3-on. Most, hogy a játék megérkezett, páran úgy gondolták, hogy itt az idő, hogy megvizslassák, mennyit változott a frissen megjelent játék grafikája a fejlesztés eredeti fázisához, illetve ahhoz a demóhoz képest, amellyel elkápráztatta anno a Naughty Dog a közönséget.

Köztük is ElAnalaistaDeBits nevű felhasználó videója talán az „első fecske”, amely elég alaposan és kegyetlenül végigmegy minden egyes részleten, amely 2018 óta változott. Ezekből a részletekből csak pár elemet emelnénk ki. Az egyik például, a demóhoz képest (legalábbis a szóban forgó résznél biztosan) nincs valós idejű tükröződés: az 2018-as demóban tisztán és világosan a vízben tükröződő fa a végleges verzióban már nincs ott. (Ehhez hozzá kell tennem, hogy bár valóban, ezt máshol is észrevettem, viszont igen sok olyan játékrész volt, ahol viszont gyönyörűen látszódik a valós idejű tükröződés.)

Ezen kívül még ElAnalaistaDeBits egyéb, elég komoly downgrade „megoldásokat” is észrevett, ahol a textúrák egyértelműen jelentősen alacsonyabb minőségűek a végleges verzióban, mint a demóban. Ez látványosan megfigyelhető például az egyik autó textúráján, vagy az emberi karakterek kidolgozásán. Ha már az embereknél tartunk, akkor ElAnalaistaDeBits azt is észrevette, hogy az ellenség támadásainak nincs látható hatása a környezetre. Végül szintén kicsit hervasztó, hogy a demóban látható Godrays effektusból is alaposan visszavettek.

A teljes videót lent láthatjátok, a tesztünket pedig a napokban olvashatjátok a PlayStation 4 generáció egyik utolsó, legjobban várt, ugyanakkor a legnagyobb port is kavart játékáról. Downgrade és botrányok ide, vagy oda: az is biztos, hogy a The Last of Us Part 2 félelmetesen nagyot kaszált eladásokban.

PS: A videóban látható legviccesebb kommentár az volt, amikor valaki megjegyezte: „a legnagyobb downgrade az volt, hogy lecserélték a másik trailerből Joelt Jesse-re.” (Ezzel utalva a nemrég nagy felhördülést okozó trailerből történő változtatásra.)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu