Új tulajdonosa van a Ready at Dawn-nak!

A The Order: 1886 és a Lone Echo fejlesztőcsapata, a Ready at Dawn felett más bábáskodik már.

A Facebookhoz tartozó Oculus közölte, hogy a Ready at Dawn, ami az Oculus Studiossal közösen már több játékot készített (Lone Echo, Echo Arena, Echo Combat), már közvetlenül Mark Zuckerbergék alá tartozik. A stúdió így csatlakozik az Oculus Studioshoz, hogy a Lone Echo II-n dolgozzon, és már „izgalmas tervek” vannak a jövőbeli, még bejelentésre váró játékaikra.

A Ready at Dawn-t a Facebook a VR-ra fejlesztők egyik úttörőjének tartja (talán azért, mert négy játékot csináltak az Oculus platformokra 2017 óta), ugyanis a folytatólagos mozgási rendszerüket és a teljes testre vonatkozó inverz kinematikát alkalmaztak az eddigi VR-os játékaikban. A stúdió a Facebook VR-technológiában elért eredményei miatt gazdag és immerzív virtuális valóságbeli tartalmakat készíthetnek.

A stúdión belüli szoros együttműködés nem fog megváltozni az új tulajdonos alatt sem: a Facebook meg kívánja őrizni a Ready at Dawn munkakultúráját. Továbbra is a Kalifornia államban található Irvine-ban és az oregoni Portlandben maradnak, így nem kell más helyre költözniük. A Ready at Dawntól egyetlen (!) alkalmazott sem kíván távozni a Facebook belépése után (a korábbi Facebook-felvásárlásokban nem volt így). A Facebook a saját mondanivalója szerint több úton próbálják felgyorsítani a virtuális valóság elterjedését, és már remek, innovatív terveik vannak a következő néhány évre. (Ez azért félreterelő válasz volt, mert a kérdezz-felelekben az volt a kérdés, hogy terveznek-e más stúdiót is vásárolni…)

Ezzel pedig abszolút biztosra vehetjük: a Ready at Dawn az új tulajdonos miatt BIZTOSAN nem fog The Order: 1886 folytatást készíteni. A Facebook biztosan nem fogja megengedni a csapatnak, hogy PlayStation-re fejlesszenek (mivel a Sony VR-ban IS gondolkodik, és csak idő kérdése, hogy a PlayStation VR-ból egy új kiadást dobjanak a piacra), így a 2015-ben megjelent elképesztően szép, de meglepően rövid és talán száraz játékból ők nem csinálhatnak második részt. Ezzel a már tavaly is említett AAA játéknak is nagy eséllyel annyi.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu