Lemondott az az Assassin’s Creed: Valhalla rendezője!

Ashraf Ismail visszalép az új Ubisoft-játék fejlesztésének vezetéséből, ami szinte biztosan kihat a végeredményre…

Ashraf Ismail az Assassin’s Creed franchise körül már több éve tevékenykedik. Az Assassin’s Creed IV: Black Flag és az Assassin’s Creed: Origins esetében is rendező volt (az utóbbinál társrendező), és most a viking kalandok esetében is az ő kezében volt a gyeplő egészen eddig: a Twitteren jött a bejelentés a lemondásról. Ezt linkelni nem tudjuk, mert úgy tűnik, hogy eltávolította a fiókját (az eddigi handle már nem használatos…), de a WCCFTech megmentette a képet.

Azt írja, hogy lelép a szeretett projektétől, hogy a magánéletében bekövetkezett személyes problémákat megfelelően kezelje. A családtagjainak élete is összetört, nem csak a sajátja, és sajnálja, hogy mindennek ártott az ügyével. Többszáz tehetséges, szenvedélyes alkalmazott van a Ubisoftnál, hogy egy olyan élményt építsen nekünk, aminek semmi köze nincs az ő magánéletéhez, végül mindenkinek a legjobbakat kívánta.

Mi történt? Egy Twitter-felhasználó azzal vádolta meg Ismailt, hogy hazudott a házastársi viszonyáról, miközben egy évig szeretőjének csapta a szelet. A vádoló személy nem dolgozott együtt Ismaillal. A Ubisoft pedig egy rövid PR-szövegű közleményt dobott át az IGN-nek, ebben pedig annyit mondanak, hogy Ashraf Ismail lelép a projekttől, hogy szabadságot vegyen ki, és a fejlesztőcsapat eltökélt abban, hogy az Assassin’s Creed: Valhalla remek játék lehessen. Ebből pedig az jön át, hogy a francia kiadó nem büntette meg Ismailt, aki saját maga döntött a visszalépés mellett.

Az utóbbi pár napban a szexuális zaklatással és az általános viselkedéssel kapcsolatos vádaskodások felerősödtek – például Chris Avellonét a lengyel Techland kipenderítette az írói pozíciójából (ez pedig a Dying Light 2-nek okozhat további késlekedést…), mert többen is munkahelyi szexuális zaklatással vádolták meg a veterán írót.

Úgyhogy a játékiparban a „szexuálisan túlfűtött munkahely” fogalma nem kitaláció…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu