Star Wars: Squadrons – VR-támogatással, vagy anélkül?

A játék rendezője elmerült kicsit a témában, kifejtve mely játékélménynek mik az erősségei, gyengéi.

A Star Wars: Squadrons célja természetesen az lesz, hogy minél nagyobb tömegeket csábítson a képernyők elé, VR ide vagy oda, de ha már VR-támogatás, érdemes elolvasni mit is gondol erről az EA Motive csapata.

A játék direktora kitért arra, hogy szerinte is jogosak a fenntartásai azoknak, akik a VR miatt aggódnak:

„Leginkább azt lehetne mondani, hogy ugyanaz az élmény csak más megvilágításban. Nem mintha a VR nem állna ugyanúgy a fejlesztés középpontjában. Ez nem valami mellékes dolog a játékban, vagy fordítva.” – mondta Ian Frazier.

„Az alapjáték ugyanaz marad, lényegtelen hogy hagyományos kijelzőkön vagy netán VR-szemüvegen át szeretnénk azt élvezni. Persze a nyilvánvaló előnye a VR-nek, hogy sokkal immerzívebb, valóban ott érezhetjük magunkat a játékban”

Persze, mint mondja, VR nélkül is az immerzióra törekedtek, de „elég nehéz lenyomni a VR-t ebben a tekintetben.”

 

„Ami a hagyományos 2D-t illeti: bizonyos előnyökkel jár az, hogy egy fix méretű képernyő kerettel játszol, az információk sűrítve vannak számodra, ami főleg kompetitív játékban előnyt jelenthet.” – folytatja Frazier. „De ami az élményt, történetet, tartalmi részt és a játék lényegét illeti, gyakorlatilag ugyanaz a játék lesz, VR-al és anélkül.”

Persze mindenki grafikai különbségeket vár a két verzió között. Frazier szerint PC-n ez természetesen az egyedi hardware-től függ majd, míg konzolon a látvány gyakorlatilag ugyanaz marad.

„Tényleg a hardware-en múlik, még a VR-szemüvegek között is vannak felbontásbeli különbségek, némely szemüvegekkel szebb lesz a megjelenítés, mint másokkal. A konzolverziók többé-kevésbé ugyanúgy festenek majd, nincs jelentős különbség a grafikában, de mint mondtam, ez mind hardware-es kérdés.”

Az Electronic Arts a múlt héten jelentette be a Star Wars: Squadrons-t. A játék teljes értékű kampánnyal és multiplayer-el érkezik október 2.-án Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu