Crash Bandicoot 4: It’s About Time: mikrotranzakciók…?!

A doboztörő erszényes is megszenvedi napjaink szomorú, tragikus trendjét.

A Microsoft Store-on van egy előrendelői gomb. Mindegy, az megszokott. De aztán az ár: 59.99+ dollár. Tehát nem csak 60 dollárt költhetünk a játékra, hanem többet. A gomb alatt pedig „játékbeli vásárlást kínáló” feliratot látunk. Egy offline multiplayert kínáló egyjátékos játékban mikrotranzakciók.

Most abszolút gőzünk sincs, hogy mi a fenét akar az Activision Blizzard monetizálni a játékok belül. (Talán a pályákat? Hallottuk már, hogy több mint száz pálya lesz Crash Bandicoot új kalandjaiban.) A Microsoft Store oldal azért még feltünteti, hogy a digitálisan vásárlóknak a Totally Tubular skin jár Crashnek és Coconak egyaránt – ha már a Crash Bandicoot 3: Warped esetében is játszható karakter volt mindkettejük, miért szakítana a Toys For Bob a Naughty Dog által 1998-ban megkezdett hagyománnyal…!? Ha esetleg a skinekből kellene kiindulnunk, akkor talán a további skineket teszik fizetőssé. (Kérdés, hogy miért kellene pont ezen plusz pénzt keresni. Nem lehetne csak kiadni egy AAA játékot teljes egészébéen?) Vagy talán Dr. Neo Cortex lesz egy fizetős fal, angolul paywall mögött? Talán igen. Talán nem. Még nem nagyon tudunk többet a játékról.

Biztos már, hogy lesznek online ranglétrák is, így lehet, hogy skineket tesz majd az Activision Blizzard fizetőssé, hogy a rekord idő alatt végigrohanó pályáknál felvágjon a rekorder egy fizetős kosztümmel. Persze ez még csak puszta találgatás, ahogy az is, hogy mi lehet az offline multiplayer a játékban. (Erről pedig már korábban írtunk.)

A már novemberben csendben elhintett Crash Bandicoot 4: It’s About Time október másodikán jelenik meg PlayStation 4-re és Xbox One-ra, és az Activision Blizzard megfontolja (magyarul megszámolja a megjelenés után a pénzeszsákokat), hogy más platformokra (Nintendo Switch, PC) is kiadja az új platformerkedést. Mivel a Spyro Reignited Trilogy is először a PS4/X1 duóra jött ki, a Switch-eseknek és PC-seknek maximum türelmesnek kell lenniük.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu