SYN: nyílt világú cyberpunk shooter techdemó a Tencenttől [VIDEO]

Vajon a kínai techgigásznak honnan is volt ötlete erre? Csak nem egy bizonyos Cyberpunk 2077 inspirálta a Tencentet?

Szóval a Tencent bemutatott egy technológiai bemutatót az évenként megtartott Tencent Games sajtókonferencián. Ez egy „nemzetközileg hirdetett PC-s és konzoloks, nyílt világú FPS”-hez használható fel. A techdemó mögött a Tencent Games Lightspeed és Quantum Studios párosa állt. Persze a sajtóközleményben kimondták, hogy minden, amit a felvételeken látunk, messze nem végleges, de ezt általában mindig kijelentik.

A csapat igyekezett a legújabb technológiákat és valós idejű grafikát alkalmazni egy cyberpunk stílusú világban, ami szerintük egy érdekes univerzumban található és erősen figyelemfelkeltő látványvilággal rendelkezik. A karaktereket valószerűnek de stílusosnak mondták, és több testreszabható opciót kínálnak (kinézet, skinek), és úgy vélik, hogy kifejezetten realisztikus effekteket hoztak össze a hajszálakon alapuló rendszerükön keresztül is. Itt az Epic Games-szel közösen dolgoztak ezen. (Ez pedig egyáltalán nem meglepő, ugyanis úgy 40%-os részesedéssel a kínai techcég ott van Tim Sweeney vállalatában.)

A játékosok három frakció közül választhatnak, és lenne egy saját, kibernetikus háziállatuk, amit szintén testre lehetne szabni nem csak kinézetileg, hanem a viselkedés tekintetében is. A Tencent magával ragadó karakterekkel és járművekkel foglalkozó kiválasztási/módosítási rendszere mind a SYN nyílt világában játszódna. Ez azt jelenti, hogy a karakterek a környezetükkel interakcióba léphetnének épp a testreszabás közben, ami valós időben történne.

De őszintén, ha a lenti videót megnézzük, nagyon olyan érzésünk támad, mintha a kínaiak a CD Projekt RED ötleteit akarják saját elképzelésükben megvalósítani. Hiszen mi is a Cyberpunk 2077? Szóval, egy belső nézetes akció-RPG (de inkább FPS lesz?) egy cyberpunk világban. A kettő között talán túlzottan sok hasonlóság adódik. (Főleg, ha belegondolunk a sokat emlegetett testreszabásba. Talán itt nem lesz nemi szőrzetből több opció. A Cyberpunk 2077-ben lesz… Nem vicc.)

Kérdés persze, hogy mikor fognak ebből játékot csinálni, mert biztosan nem véletlenül hozták össze az egészet.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu