Cyberpunk 2077: cenzúrázott kiadás Japánban

Mennyi ideig tart egy nap a játékban? Lehet-e Grand Theft Auto-stílusban játszani? Válaszok.

Az ausztrál Press Start beszámolt a Cyberpunk 2077 japán verziójáról, amiben komolyabb módosítások lesznek. A nyugaton meztelen karakterek ott alsóneműben lesznek (a karakteralkotásnál is), és a szexuálisan fűtött jeleneteket is módosítják. Ugyanez vonatkozik a végtagok megkurtítására is, és kevesebb lesz a vér is a harcok során. Ha ez nem volna elég, minden nemi testrészre utaló graffitit és hirdetést törölik az ázsiai szigetországnak szánt kiadásban. Jelenleg ennyit tudunk a japán verzióról. (Valószínűleg a nemiszerveket és a közösüléseket kipixelezik még, ez úgy is megszokott ott. Akkor pedig mi értelme van az öt fajta nemiszőrzetnek…?)

A Redditen valaki megpróbálta kiszámolni, hogy a Cyberpunk 2077-ben mennyi idő kell, mire egy nap eltelik a játékban. Három óra egyenlő lesz egy teljes nappal a belső nézetes akció-RPG-ben. Ez majdnem kétszer lassabb a The Witcher 3-hoz képest, itt ugyanis 1 óra 36 perc kellett, mire egy nap eltelt Geralt körül. A Red Dead Redemption 2 és a Grand Theft Auto V pedig még gyorsabb: ott kb. 48 perc felel meg egy napnak (ez pedig feleannyi idő mint a The Witcher 3-é, és kicsivel több mint a negyede a Cyberpunk 2077 időtartamának).

Max Pears, a Cyberpunk 2077 egyik pályatervezője a PCGamesN-nek pedig azt mondta, hogy itt is megtehetnénk, hogy a Grand Theft Auto-hoz hasonlóan ámokfutásba kezdünk. Viszont amikor elkezdjük a küldetéseket, látni fogjuk, hogy milyen lehetőségeink maradnak. Ezzel akarja a CD Projekt RED azt elérni, hogy ne nagyon csináljuk, hanem inkább gondolkodjunk, mielőtt kalamajkát okoznánk. Sok játékosnál látták, hogy a „GTA módot” rövid idő után abbahagyták. Persze az kérdéses, hogy itt megölhetjük-e a történethez kötődő NPC-ket. A Grand Theft Auto-ban ez rögtön bukja a küldetést, vagy alapból nem is engedi.

A Cyberpunk 2077 november 19-én startol el PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n. A Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series X később kapja meg.

Forrás: VG247, VG247, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu