A Nintendo nem akar versenyezni a jövőben sem a PlayStationnel és az Xbox-szal

Miközben a Sony és a Microsoft a technikai aspektusokon „harcolnak”, addig a Nintendo csak a „funra” koncentrál.

Minél inkább ki akarja tolni a Nintendo Switch élettartamát a japán cég, ami talán azért is érthető, mert még mindig jelentősen növekedik a konzol felhasználói bázisa. Nagyjából ez derült ki a nagy N 80. befektetői meetingjén, amelyeket június 26-án tartottak meg. Itt egy olyan, kérdések és válaszok formájában elkészült dokumentumot adtak ki, amelyet a DualShockers fordított le japánról angolra. A lényeg a Kiotóban lévő vezetőség számára a „fun” játékok készítése, ahelyett, hogy csúcsteljesítményt nyújtó hardvert gyártanának a jövőben. Ko Shiota, a Nintendo Platform Technology Development CEO-ja konkrétan így fogalmazott:

„Mi a konzoljainkat az alapján fejlesztjük, hogy milyen szórakoztató szoftvereket adjunk ki rájuk, ahelyett, hogy az erősebb specifikációkra koncentrálnánk.”

Még azt is kihangsúlyozta, hogy a Nintendo Switch-nek hála egészen új típusú interakciók alakultak ki a gép és a felhasználók között. Erről a közösségi médiákon is meggyőződhettek, olyan videókon keresztül, amelyeken egész családokat láthatunk, ahogy együtt játszanak. Ezáltal érzik át igazán a konzoljuk értéket, amelyet a további konzolok fejlesztésénél is szem előtt tartanak majd.

Természetesen ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Nintendo a jövőben kevésbé komolyan koncentrálna a következő generációra. Shuntaro Furukawa, a cég CEO-ja viszont azt hangsúlyozta ki, hogy amennyire csak lehetséges, ki szeretnék tolni a jelenlegi Nintendo Switch életciklusát.

„A Nintendo Switch a negyedik évében jár és a népszerűsége a csúcson van. Két faktor is vezethetett ehhez a sikerhez. Egyrészt két külön hardvert is kínálunk, a Nintendo Switch-et és a Nintendo Switch Lite-ot, másrészt két külön platformot is képviselünk: a hordozható, illetve a TV-módot, melyeknél a szoftverfejlesztésre koncentrálhatunk. Mi mindezekre a szempontokra akarunk koncentrálni és annyira kitolni a Nintendo Switch életciklusát, amennyire csak lehetséges.”

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu