Cyberpunk 2077: nem lesz falonfutás [VIDEO]

A CD Projekt RED magyarázata a funkció eltávolítására valamelyest furcsa.

Jó, a játékfejlesztés is folyamatos módosítgatásokból áll (őszintén szólva minden kreativitást igénylő munkában az iteráció kifejezetten fontos szerepet játszik…), így lehetnek funkciók, tartalmak, amik egy játék korai állapotában még ott vannak, de a bolti verzióban már nincsenek. A lengyel stúdió játéka is ilyen folyamatokon megy át: hivatalos, hogy a falonfutás a játékmenetből ki lett véve.

Max Pears, a pályatervezők egyike (aki tegnap épp a Grand Theft Auto-szerű játékstílusról is beszélt) a GameReactornak elmondta, hogy játéktervezési okokból kellett eltávolítani a falonfutósdit, majd gyorsan hozzátette, hogy ennek ellenére is sok rugalmasság lesz a játékosoknak, ha a világban történő közlekedésről lesz szó. Úgyhogy a Titanfallos stílustól elbúcsúzhatunk.

A CD Projekt RED a Twitteren azt írja, hogy a Cyberpunk 2077 digitális tartalmakkal érkezik (de ezeken felül Night City képeslapok, matricák, megfordítható borító, és a játék világából egy kivonat is jár fizikailag). Az eddig bejelentett eredeti dalok mellett (tehát azok, amiket a játékhoz komponáltak, nem pedig a licenszelt muzsikákról van szó) egy művészeti könyvet, egy forráskönyvet (elvégre egy asztali társasjátékon alapuló játékról beszélünk), háttérképeket, illetve az új bejelentés szerint egy képregényt is kapunk. Ennek címe: Cyberpunk 2077: Your Voice, azaz a Te Hangod.

Ezzel a CD Projekt RED folytatja a hagyományokat; a The Witcher 3-nál is telepakolták a lemezen túl más jóságokkal a lemezes kiadást (matricák, térkép, soundtrack CD…). Ha már képregény, szeptemberben a Dark Horse elindít egy másik képregény-sorozatot (Cyberpunk 2077: Trauma Team, amiben Nadia, egy orvosi mentőalakulat tagja körül zajló események magával ragadják őt Night City-ben).

A lengyelek a Refused nevű bandával azon dolgoznak, hogy a játékban rájuk építve legyen zenei együttes, a Samurai, aminek a logóját például a főhősünk kabátján is láthatjuk. Megjelent egy új dal is, a The Ballad of Buck Ravers, amit sokan a limitált kiadású kontroller hátoldalán levő QR-kódon keresztül találtak meg. Ez a harmadik a Never Fade Away és a Chippin’ In után. Mindegyiket Marcin Przybyłowicz, a CD Projekt RED zenei csapatának tagja felügyeli.

A Cyberpunk 2077 november 19-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, később pedig a Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series X trió is megkapja.

Forrás: GameSpot, PSL, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu