Donald Trump, Amerika 45. elnöke ideiglenes tiltást kapott a Twitch-en

TECH HÍREK – Ízlelgessük. Donald Trump, egy elnök, aki nem csak rendszeresen égeti magát a neten, de ráadásul teszi ezt olyan minősíthetetlen stílusban, hogy azért már tiltás jár. Make ’Murica Great Again…

Na de hagyjuk a politizálást, még a végén kiderül, hogy nem csípem a tagot, és azt nagyon, nagyon sajnálnám. Lássuk inkább a nyers tényeket:

Nos, a Twitch úgy döntött, hogy benyújtja „bizalmatlansági indítványát” a „nagyszerű államférfivel”: Donald Trump, amerikai elnökkel szemben, nemes egyszerűséggel azzal indokolva meg tettét, hogy az elnök úr üzenetei kártékonyak és uszító jellegűek. Micsoda igazságtalanság!

 

Az Amazon streaming szolgáltatója tehát fogta a nevetséges frizurájáról is ismert… úgy értem stílusos nagyvezért, és egyszerűen kipenderítette az oldaláról.

A játékok közvetítésében utazó vállalat közleménye szerint azért bánt el ilyen randán Trump-al, mert az folyamatosan kimerítette a gyűlöletbeszéd kategóriáját, sérve ezzel az oldal szabályzatát.

 

„A gyűlölködő megnyilvánulásokat nem tűri el a Twitch szabályzata, Donald Trump elnök úr account-ja így átmeneti felfüggesztést kapott, sértő tartalmait pedig eltávolítottuk.” – nyilatkozta a cég a Forbes megkeresésére.

Mint kiderült, a Team Trump csatorna, az elnök hivatalos csatornája régi választási beszédeket sugárzott, melyek súlyosan sértették a Twitch működési alapelveit.

A szolgáltató ki is emelte a két sérelmezett beszédet: az egyik a 2016-os kampány beszéde, melyben Trump a Mexikóból érkező bevándorlókat drogdílereknek, bűnözőknek, erőszaktevőknek titulálja. A másikban a Tulsai gyűlés videója, melyen ismét a bevándorlást teszi meg a bűnözés forrásának, csak hogy védje álláspontját a fokozott rendőri jelenléttel kapcsolatban.

Mivel a George Floyd gyilkosság még mindig élénken él a nemzettudatban, az Észak-Amerikai nagyvállalatok elkezdték komolyan betartatni felhasználói szabályaikat, olyasmi ez, amivel eddig nem próbálkoztak nagy nyilvánosságot élvező figuráknál. Most azonban követők száma ide-vagy oda, a Twitch kivágta Dr. Disrespect-et, méghozzá örökre, egy olyan embert, akivel pár hónapja kötöttek évi 10 millió dollárról szóló szerződést.

Mindez bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban a disznóságaival, a cégek talán most az egyszer megpróbálnak elveket növeszteni? Majd meglátjuk.

Minden esetre a bohóc egyel kevesebb helyen fejtheti már ki kártékony hatását.

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu