Menu

Donald Trump, Amerika 45. elnöke ideiglenes tiltást kapott a Twitch-en

TECH HÍREK – Ízlelgessük. Donald Trump, egy elnök, aki nem csak rendszeresen égeti magát a neten, de ráadásul teszi ezt olyan minősíthetetlen stílusban, hogy azért már tiltás jár. Make ’Murica Great Again…

Na de hagyjuk a politizálást, még a végén kiderül, hogy nem csípem a tagot, és azt nagyon, nagyon sajnálnám. Lássuk inkább a nyers tényeket:

Nos, a Twitch úgy döntött, hogy benyújtja „bizalmatlansági indítványát” a “nagyszerű államférfivel”: Donald Trump, amerikai elnökkel szemben, nemes egyszerűséggel azzal indokolva meg tettét, hogy az elnök úr üzenetei kártékonyak és uszító jellegűek. Micsoda igazságtalanság!

 

Az Amazon streaming szolgáltatója tehát fogta a nevetséges frizurájáról is ismert… úgy értem stílusos nagyvezért, és egyszerűen kipenderítette az oldaláról.

A játékok közvetítésében utazó vállalat közleménye szerint azért bánt el ilyen randán Trump-al, mert az folyamatosan kimerítette a gyűlöletbeszéd kategóriáját, sérve ezzel az oldal szabályzatát.

 

„A gyűlölködő megnyilvánulásokat nem tűri el a Twitch szabályzata, Donald Trump elnök úr account-ja így átmeneti felfüggesztést kapott, sértő tartalmait pedig eltávolítottuk.” – nyilatkozta a cég a Forbes megkeresésére.

Mint kiderült, a Team Trump csatorna, az elnök hivatalos csatornája régi választási beszédeket sugárzott, melyek súlyosan sértették a Twitch működési alapelveit.

A szolgáltató ki is emelte a két sérelmezett beszédet: az egyik a 2016-os kampány beszéde, melyben Trump a Mexikóból érkező bevándorlókat drogdílereknek, bűnözőknek, erőszaktevőknek titulálja. A másikban a Tulsai gyűlés videója, melyen ismét a bevándorlást teszi meg a bűnözés forrásának, csak hogy védje álláspontját a fokozott rendőri jelenléttel kapcsolatban.

Mivel a George Floyd gyilkosság még mindig élénken él a nemzettudatban, az Észak-Amerikai nagyvállalatok elkezdték komolyan betartatni felhasználói szabályaikat, olyasmi ez, amivel eddig nem próbálkoztak nagy nyilvánosságot élvező figuráknál. Most azonban követők száma ide-vagy oda, a Twitch kivágta Dr. Disrespect-et, méghozzá örökre, egy olyan embert, akivel pár hónapja kötöttek évi 10 millió dollárról szóló szerződést.

Mindez bizonyítja, hogy senki sincs biztonságban a disznóságaival, a cégek talán most az egyszer megpróbálnak elveket növeszteni? Majd meglátjuk.

Minden esetre a bohóc egyel kevesebb helyen fejtheti már ki kártékony hatását.

 

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu