A Ubisoft és a szexuális zaklatások, avagy azok ellenszere

A Ubisoft új eszközön dolgozik, melytől azt remélik, hogy véget vethet a cégükön belüli szexuális zaklatások közelmúltban sokat emlegetett jelenségének.

Az új online eszközzel név nélkül jelenthetne zaklatást, abúzust, szexizmust bármelyik Ubisoft munkatárs. A Ubisoft így próbálja megőrizni jó hírét.

A francia székhelyű cég, és úgy általában az egész ipar pokoli egy héten van túl. A vállalatot sorban érik a vádak, melyek szerint szabadon tombol a szexuális visszaélés a falai között.

Egy meglehetősen felszínes nyilatkozatot követően a Ubisoft megvált két vezető beosztású dolgozójától. A Gamasutra értesülései szerint a vállalat új tanács felállítására készül, amely kifejezetten az ehhez hasonló ügyekkel foglalkozna majd.

 

Egy Gamasutra által nyilvánosságra hozott belső levél szerint egy, az egész problémakört átfogó munkacsoport létrehozása mellett döntöttek, amelynek célja és feladata az lesz, hogy pártatlanul kiszúrja és felszámolja a cégen belüli visszaéléseket. Mint arról egy korábbi jelentés szólt, egy ugyancsak pártalan külsős csapat fogja segíteni ezeket a nyomozásokat.

„Összegyűjtöttem minden hozzám beérkezett jelentést, visszajelzést. Szeretné ha alaposan végigmennénk ezeken az eseteken, hogy azok ne ismétlődhessenek meg.” – írta a cég igazgatója, Yves Guillemot a csapatnak szánt e-mailjében.

 

Cecile Cornet, kommunikációért felelős szakember szerint a nyomozások két héttől két hónapig is eltarthatnak majd, az ügy jellegétől függően, kiemelve, hogy részletek semmiképpen sem lesznek közölve a nyilvánossággal, hogy megőrizzék mindkét fél titkait.

A Ubisoft tehát most saját módszereit vizsgálja az ügy megoldására.

„Néhány ilyen nyomozás szankciókkal ér véget (figyelmeztetéssel, tréningre küldéssel, rosszabb esetben felfüggesztéssel és elbocsátással), míg mások alaptalannak bizonyulnak. Hallom azokat a hangokat, mely nagyobb átláthatóságot követelnek az ilyen ügyekben, és az egyik módja hogy ezt elérjük, hogy jobban nyomon követjük és leközöljük hogy hogyan is állunk ezzel a dologgal.” – írta Cornet.

 

A múlt hét talán legmegrázóbb szexuális zaklatási ügye Chris Avellone legendás videójáték-íróhoz és dizájnerhez volt köthető. Reméljük, hogy sikerül az iparnak felszámolnia ezt a szörnyű jelenséget. A Ubisoft most e felé tett egy újabb lépést, s talán mások is követni fogják ebben.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu