Amerikai stúdiót nyit a Tencent: a SYN-t fejlesztenék itt?

A kínai állampárti kapcsolatokkal bíró Tencent, Kína egyik nagy techgigásza Amerikában is megveti a lábát a Lightspeed Studio-val.

A Lightspeed & Quantum néven futó Tencent Games leányvállalat (ami a kínai cég egyike volt a négy, 2008-ban alapított stúdióinak) Los Angelesben nyitja meg a stúdiót Orange megyében, hogy itt egy nyílt világú AAA játékot fejlesszenek PlayStation 5-re és Xbox Series X-re. A Lightspeed Studio vezetője Steve Martin lesz.

Nem, nem az 1945-ben született színész. Ő korábban a Rockstar Gamesnél töltött el sok időt, és a Grand Theft Auto V, illetve a Red Dead Redemption 2 fejlesztésében is magasabb beosztásban vett részt. Most a „fénysebességűeknél” felelős produceri posztot is be fog tölteni a fejlesztésben. Martin szerint egy játékfejlesztési kultúránál járunk, ahol a világszintű fejlesztést képesek egy stresszmentes munkakörnyezettel kombinálni. Az első naptól kezdve arra törekszik a csapat, hogy a legjobb minőségű játékon dolgozzanak, miközben a kreativitást, az együttműködést és a becsületességet megbecsülik.

Martin megígérte, hogy az erőltetett menetet (a crunch-ot) nem fogják alkalmazni, és befogadó környezetet fog teremteni a stúdióban, ahová már több helyről leigazoltak munkatársakat. A Rockstar Games-től, a Respawn Entertainmenttől, a 2K Games-től (=Take-Two-tól), és az Insomniac Games-től is csatlakoztak a Tencent stúdiójához.

Abszolút felesleges találgatni, hogy mi is ez a nyílt világú AAA játék a két next-gen konzolon. Egyértelmű, hogy a SYN fejlesztéséről van szó. Erről a hétvégén már beszámoltunk a techdemó bemutató alapján – az is mi volna? Egy nyílt világú AAA cyberpunk FPS, ami elég erősen hasonlít valami nevenincs CD Projekt RED alkotásához. Nem biztos, hogy mindenki ismeri, de ez a neve, hogy Cyberpunk 2077…

Úgyhogy a Tencent terjeszkedik tovább – ne feledjük, hogy az Epic Games-ben és a Ubisoftban is többek között ott van a cég -, és így már biztos, hogy a cyberpunk stílust megpróbálják ők is meglovagolni. Persze kérdéses, hogy mennyi sikerük lesz ebből.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu