Resident Evil 8 – A játék jelenlegi állapota és újításai

A Resident Evil 8, más néven Resident Evil Village állapota és újításai sokakat foglalkoztat, rántsuk hát le a leplet a horror legenda folytatásáról! Lássuk, hol tart a fejlesztés.

A játék 3,5 éve készül, s mint arról mi is írtunk, nagy hangsúlyt fektet majd a felfedezésre és mint kiderült, a vadiúj feladványokra.

Az új információkat több forrás szivárogtatta: Ryokutya2089 írta arról, hogy a PC-re és next-gen konzolokra érkező game már a fejlesztés közepén túl jár, nagyjából 60%-a készen van.

A Famitsu is lehozott új információkat: értesüléseik szerint a játék belső nézete jelentősen javul majd a Resident Evil 7-hez képest. A lap azt írta, hogy legközelebb majd jövő hónapban tudnak többet mondani.

 

A Dusk Golem nevű jól ismert belsős szerint először cross-gen játékot terveztek a Capcom-nál, azonban végül amellett döntöttek, hogy a PS4 és Xbox One verziókat teljesen törlik, mert túlságosan visszafogták volna a játékot.

„Mivel a játék minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a felfedezésre, így a jelenlegi generációs masinákon szemmel látható problémák lettek volna a játékkal, és jelentős mértékben visszafogták volna a látványt egyes jeleneteknél. Szóval végül lemondtak a mostani gépekről, így viszont szinte teljesen elhagyhatták a töltőképernyőket, és kitolhatták a technikai lehetőségeket, anélkül hogy folyton a jelenlegi gépek kapacitására kellett volna gondolniuk.”

Ez a rész lesz a nyolcadik epizód a sorozat történetében, s a fejlesztett RE Engine-nek, a játék motorjának hála szebb látványt lesz képes produkálni, mint korábban bármelyik játék a szériában.

„…A RE Engine a következő generációs hardverrel megtámogatva a következő szintre emeli majd a túlélő-horror műfaját. A Resident Evil Village a legélethűbb és legfélelmetesebb grafikát nyújtja majd, amit eddig láttunk.”

 

A további információk a Resident Evil fanatikus Alex Aniel-től származnak. Teljes interjúját kiposztolta a Twitter-re. Egészen érdekes dolgok derültek így ki:

Először is úgy tűnik, hogy a játék 3,5 éve van készülőben, ami megerősítheti a korábbi mendemondákat, melyek szerint a játék Resident Evil: Revelations 3-ként kezdte meg pályafutását.

Alex meglepődött azon, hogy a játék ilyen kevéssel a Resident Evil 3 után máris készen áll a megjelenésre, mire azt a választ kapta, hogy a Village 2016 óta fejlesztés alatt van.

Arra is kíváncsi volt, hogy hogyan értették azt a fejlesztők, hogy a játék lezárja majd valaki történetét. Mit zár le? Nos, úgy tűnik, hogy a Resident Evil 7 és karaktereinek történetét.

 

Alex arra is kitért interjúja során, hogy a RE7 végén döntést hozhattunk, de mégis melyik választás szerint megy majd tovább a történet? A fejlesztők szerint a válasz ott van a trailerben, azonban erősen javasolják, hogy a RE8 előtt mindenképpen játsszuk végig a Resident Evil 7-et.

A srác arra is felfigyelt egy fejlesztői üzenetben, hogy a mellékelt képen látható az inventory, ami egészen a Resident Evil 4 táskáját idézi. Kedvenc tárgy menedzselős minijátékunk úgy tűnik visszatér, a fejlesztő is megerősítette: lesz a játékban inventory.

„A félelmen, a harcon és az item menedzsmenten kívül a felfedezés is fontos része egy Resident Evil-nek. A feladványok megfejtése is beletartozik ebbe: kiteljesíti a gameplay-t.”

Végül pedig a készítők is megerősítették, hogy a töltés kiiktatása miatt lett a játék next-gen exkluzív.

„Fejlesztettünk a grafikán és a hangon. Fontos: észrevehetetlenné tettük a töltéseket. Mindent egybevetve, a next-gen konzolok sokkal immerzívebb élményt tesznek lehetővé.”

 

A Resident Evil Village még meg nem határozott időpontban érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu