Windows 8-ad van? Akkor felejtsd el a Cyberpunk 2077-et!

A CD Projekt legújabb üdvöskéje csak DirectX 12-vel és a Windows 10-zel és 7-tel működik, a Windows 8-at nem támogatja.

A Cyberpunk 2077-re való várakozás egyre hosszabb és kínosabb, különösen, hogy a CD Projekt RED nemrég jelentette be, hogy novemberre elhalasztják a megjelenést. A sci-fi RPG már többször is megmutatta, micsoda látványorgiában lesz majd részünk, amely még inkább erősödött, ahogy újabb és újabb trailereket és gameplay bemutatókat láthattunk.

Akik viszont PC-n akarják majd futtatni a játékot, azok számára pár fontos technikai sajátosságot figyelembe kell venniük – mindezekről beszélt Marcin Gollent, a cég CEO-ja a PC Games Hardware portálnak https://www.pcgameshardware.de/Cyberpunk-2077-Spiel-20697/Specials/Raytracing-interview-1353192/. A következőket nyilatkozta a játék technikai aspektusával kapcsolatban:

„Leteszteltük a játékot Windows 7-en, minden problémát kiküszöbölve, amely felmerülhet a játék e régebbi operációs rendszeren való futtatásánál. Sajnos, a Windows 8-ba nem került be az a DX12 könyvtárrendszer, amely a Cyberpunk 2077 működéséhez létfontosságú.”

A fejlesztő beszélt a DirectX 12 Ultimate-ről is, amely egy olyan grafikus API, mely a PC és az Xbox Series X közötti határokat próbálja csökkenteni. A következő információkat árulta el ezzel kapcsolatban.

„A DX12 Ultimate tekintetében a Cyberpunk 2077 tökéletesen működik majd a DX12-őt támogató GPU-kkal. Az „Ultimate” opciókat akkor lehet bekapcsolni a játékban, ha a videokártya hardvere ezeket támogatja.”

A Cyberpunk 2077 jelenlegi állás szerint (reméljük, ez már nem változik) november 19-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, Google Stadiára és az Nvidia GeForce Now is támogatja majd a játékot. A CD Projekt azt is bejelentette, hogy akik PS4-re, vagy Xbox One-ra megveszik a játékot, ingyenes upgrade kapnak a következő generációs konzoljukra is. Aki részletesebben kíváncsi a játékra, az mindenképpen olvassa el átfogó előzetesünket.

Forrás: 3djuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu