Az NBA 2K21 sztenderd verziója drágább lesz nextgenen, mint a jelenlegi generáción

PS5-ön és Xbox Series X-en mélyebbre kell majd nyúlni a zsebünkbe az NBA 2K21-nál, mint PS4-en és Xbox One-on. Vajon lehet-e trend ebből?

A videojátékok előállítása az évek során egyre inkább fejlődött, ám az árak egyáltalán nem követték ezt, hanem stagnáltak. Az új generációban viszont már elképzelhető, hogy drágábbak lesznek a játékok, lévén az előállítási költségük is jóval magasabb lesz. Ma láthattuk ennek az „első fecskéjét”: az NBA 2k21 „krosszgenerációs” cím sztenderd verziója PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en drágább lesz, mint a jelenlegi generációs konzolos megfelelőjüknél.

No de pontosan mennyivel? Nézzük a konkrétumokat: 69.99 euróba kerül majd a kosaras cím PS4-en, Xbox One-on, Nintendo Switch-en, PC-n és Stadián, amely a szokásos nyitóár ennél a generációnál, míg ugyanez a kiadás 74.99 euró PS5-ön és Xbox Series X-en. Bár Európában ez a különbség csak 5 euró, az Egyesült Államokban ez már sokkal jelentősebb lesz a Games Industry szerint, ahol az új generáció 10 dollárral többe kerül, mint az oldgen: 59.99 dollár helyett 69.99.

Egy fontos részletet még hozzá kell tennünk: az új generációs NBA 2K21-t eleve nextgenre fejlesztették a nulláról, tehát nem csak átportolták a jelenlegi generációról. Mivel így a fejlesztési költség is megugrott, a 2K Games viszont szeretné látni a befektetését, amelyet abba invesztált, hogy egy címet teljesen új platformra fejlesztett ki. A kérdés most már csak az maradt, hogy vajon trenddé válhat-e ez az irány a kiadók részéről.

Ami pedig az NBA 2021 megjelenését illeti, szeptember 4-én kerül majd a boltokba a jelenlegi generációs konzolokra, illetve persze PC-re is és csak később jön ki nextgenre. Lesz egyébként egy drágább, speciális kiadás is Kobe Bryant, az elhunyt kosaras emlékére, amely 99.99 euróba fog kerülni régi és újgenerációs konzolokra egyaránt, ezt Mamba Forever Editionnek hívják. Ehhez kötődik egy speciális ajánlat is: ha megveszed a Mamba Forever Editiont a régebbi generációra, akkor ingyen megkapod a nextgen sztenderd kiadását ugyanarra a konzolcsaládra. Ha pedig kihagytad az NBA 2K21 trailerét, akkor itt nézheted meg.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu