Ezért lesz Xbox Series X, PC, illetve nextgen exkluzív a The Medium

A Bloober Team elmagyarázta, hogy konzolon az újgenerációs Xbox Series X tudja csak azt a minőséget biztosítani, amelyre a The Medium fejlesztő csapatának szüksége van.

A The Medium lesz az első Xbox Series X konzolexkluzív játék. Oly sok hasonló új Xbox nextgen címmel ellentétben nem lesz „kétgenerációs”, hanem csak Xbox Series X konzolra, illetve PC-re jelenik majd meg ez a különleges hangulatú horrorjáték. Hogy miért? Nos, a hivatalos Xbox portálnak adott interjújában a Bloober Team beszélt azokról az okokról, amelyek ahhoz vezetettek, hogy csak nextgenen jelenik meg a játék. Persze, alapvetően elég egyszerű is, hogy miért: lényegében az Xbox Series X olyan fejlesztési lehetőséget kínál számukra, amelyet más, régebbi hardveren nem képesek megvalósítani.

Jacek Zięba, a játék producere ezekkel a szavakkal dicsérte a Microsoft hardverét.

„Az Xbox Series X tényleg egy remek hardver, olyan, amelynek köszönhetően úgy tudjuk a víziónkat megvalósítani, hogy bármilyen vállalhatatlan kompromisszumot hoznánk.”

Zięba kihangsúlyozta, hogy itt egyáltalán nem csak a grafikáról van szó, bár az is sokat számít, hogy az iszonyúan részletes megjelenítésnek köszönhetően sokkal jobban bele tudjuk élni magunkat a játékba. Csakúgy, mint oly sok fejlesztő, ő is az SSD jelentőségét emelte ki, amelynek köszönhetően villámgyorsan, valós időben, töltőképernyő nélkül tudunk a médium főszereplővel két, alternatív dimenzióba bekerülni, miközben sem a zene, megjelenítés, vagy más aspektus rovására sem megy ez a hirtelen váltás. Azelőtt nagyon nehéz volt a különféle átvezetők, vagy más trükkök segítségével elérni, hogy a játék varázsa a töltögetés miatt ne törjön meg.

Még azt is hozzátette, hogy bár sok egyéb információt nem árulhat el a játékról (különben a marketing osztály megöli), de az új generáció extra erejét teljes mértékben kihasználják, hogy a maximumot tudják kipréselni az ötleteik megvalósításából.

A The Medium című horrorjáték tehát még az idén érkezik Xbox Series X-re és PC-re, erős Silent Hill hangulattal felvértezve, amelyet zeneszerzőjének, Akira Yamaokának is köszönhet.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu