Hamarosan jön a Machinarium alkotóinak új játéka, a Creaks [VIDEO]

A Machinarium fejlesztője, az Amanita Design új játékkal rukkolt elő, a címe Creaks, és feladványokat kell benne megoldanunk egy sötét kastélyban. 8 évnyi fejlesztés után érkezik hozzánk ez a játék, és a trailer után biztosan ti is tolni akarjátok majd.

Sokáig imádkoztunk érte hogy végre megjelenjen, és a készítők végre megerősítették: habár pontos dátumot még nem mondtak, de annyit igen, hogy júliusban megjelenik a régóta várt játék.

A történet során egy sötét de csodálatos kalandba csöppenünk majd. A megjelenést megünneplendő, az Amanita Design csapata új előzetessel is megörvendeztette a nagyérdeműt.

 

„Az emberi képzelet csodálatosan zavaros.” – mondta a játék feladványaiért felelős fejlesztő.

„Gyakran, amikor először megpillantunk egy tárgyat, becsap minket a szemünk, sőt, gyakran félelmetes dolgokat képzelünk oda. Máskor a felhőkre tekintünk, és arcokat látunk, s azon tűnődünk, hogy hogy hogyan lehet azz, hogy a mellettünk álló ember nem látja ugyanazt? A dolgok ilyetén vizuális „beképzelésére” szó is létezik, mégpedig a pareidolia.”

Na de mi köze mindennek a Creaks-hez a gyakorlatban?

Amint elkezded a játékot, néhány ijesztő lény ugat feléd a folyosó végéről. De vajon valóban olyan veszélyesek, mint amilyennek tűnnek? Vidd őket ki a fényre, és derítsd ki! Talán kiderül, hogy csak csak egy éjjeliszekrényt láttál.” – folytatja Radim Jurda a PlayStation blog-on megjelent terjedelmes cikkben.

„A játék alapvető mechanizmusa, hogy ezeket a rémisztő teremtményeket hétköznapi tárgyakká varázsoljuk. Ehhez karokat kell majd lehúznunk, gombokat lenyomnunk, s egyéb módokon manipulálnunk a környezetünket, hogy mindig egy lépéssel az ellenség előtt legyünk.”

Hűen a stílusukhoz,  a Chuchel alkotói ismét döbbenetes vizualitást hoztak tető alá, amely tökéletesen ábrázolja a titkokkal és rejtélyekkel teli kastélyt. Hogy felfedezésre buzdítsanak, a játék nagyon sok összegyűjthető dolgot tartalmaz képek formájában, amelyek ismételten elvarázsolják az embert művészi kivitelezésükkel.

„Alig várom, hogy ti is felfedezzétek magatoknak az öreg kastélyt rejtette kis mini-univerzumot, melyet alkottunk nektek, reméljük minden kis sarok megvizsgálása izgalmas lesz, miközben rejtélyeket és feladványokat oldotok meg.” – tette hozzá a fejlesztő.

 

 

Nem ez lesz az egyetlen érdekes játék a közeljövőben: a Where the Heart Is szintén érdekes koncepcióra épül.

A játék tehát 2020. júliusában várható. Pontos napot még nem közöltek. A célplatform a PS4, Xbox One, Nintendo Switch és a PC lesz.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu