A Warframe fejlesztőjének felvásárlására készül a Sony?

A Bloomberg szerint a Sony Corporation a Leyou Technologies felvásárlására tehet árajánlatot.

A hong kong-i székhelyű Leyou Technologies alá tartozik a Digital Extremes (ők fejlesztik az évek óta töretlenül sikernek örvendő Warframe-et), illetve a Splash Damage is (ők pedig a Gears Tacticset hozták nemrég össze). Más is hozzájuk tartozik (Athlon Games – los angeles-i központú kiadó, továbbá az Amazonnal közösen dolgoznak egy Gyűrűk urán alapuló online játékon; Certain Affinity – itt kisebbségi, 20%-os tulajdonrész).

A Sony állítólag egy pénzügyi tanácsadóval dolgozik azon, hogy egy felvásárlási ajánlatot benyújthasson, és ezzel a többieket (mert mások is gondolkodnak a Leyou bekebeelzésén) megelőzhesse. A Sony a stabilabb pénzügyi háttér miatt bizakodik, és talán már a hónap végére megállapodás születhet: Charles Yuk, a Leyou Technology többségi tulajdonosa július végére ki szeretné választani a vevőt, hogy aztán aláírja a megállapodást is. A tárgyalások még mindig zajlanak, és végső döntés – legalábbis jelenleg – nincs. Más vevők is felbukkanhatnak, s ahogy azt megszokhattuk, sem a Sony Corporation, sem a Leyou Technologies nem nyilatkozott az ügyről.

A hírek hallatán a kínai cég értéke 1,1 milliárd dollár (forintban úgy 330 milliárd…) lett, ugyanis 9,8%-kal növekedtek a részvényeik értéke. (És 2020 eleje óta 20%-os emelkedésről beszélhetünk.) Ez valószínűleg egy licitálási háborút is elindíthat. Yuk korábban, még 2019 végén egy mobilos kiadóval, az iDreamSky-jal tárgyalt, hogy ők lehessenek a Leyou többségi tulajdonosai. Ők pedig a CVC Capital Partnersszel tárgyaltak egy közös ajánlaton, ami 1,23 milliárd dollárra becsülte a Leyou értékét. Ezt a projektet a koronavírus elterjedése akasztotta meg. Májusban pedig a Leyou megerősítette, hogy a riválisuktól, a Zhejiang Century Huatong Grouptól (ZCHG) kapott egy árajánlatot.

Teljesen érthető, hogy mi a Sony terve: szeretné a Sony Interactive Entertainment portfólióját tovább bővíteni, és a Digital Extremes egy korrekt bővítés lenne – a Warframe miatt talán meg is érné nekik a költekezés, igaz, cserébe a free-to-play játék nagy eséllyel bukná a multiplatform megközelítést. Persze a történetnek nincs vége. A ZCHG és az iDreamSky+CVC duó is talán tevékenykedik a háttérben.

Forrás: Gematsu, GI

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu