DIRT 5: ilyen kategóriájú autókkal porolhatunk

A Codemasters részletezte, hogy milyen kategóriájú járművekben törhetjük össze magunkat.

Stuart Boyd, a DIRT 5 producere azt mondja a sajtóközleményben, hogy a DIRT 5 elképzelésének jelentős része a változatosság, és ezt igyekeztek a kocsitípusok, illetve a járműkínálat tekintetében is tükrözni. Tíz új helyszín, sok eseménytípus, dinamikus, extrém időjárás – ezek révén alaposan megváltozhat a kezelési modell és a játékmenet érzése is. Szerinte a sok eltérő élmény leírhatatlanul jó. Szerintünk meg még érdemes visszafogni a lovakat.

A Cross Raid járművek a kemény terepekre szánt, izmos verdák (nem csoda, hogy például a Volkswagen Race Touareg 3 és a Laffite G-Tec X-Road is a játékban lesz – előbbit például a Dakar-rallykon is sikerrel alkalmazták…). A Rock Bouncer masinák hatalmas kerekekkel, durva felfüggesztéssel és egy hatalmas bukókerettel rendelkeznek. Jó tapadás, gyorsulás, de makacs kezelés jellemzi ezeket. A Rally Cross kocsik (pl. Peugeot 208 WRX, Citroën C3 R5) elég szűk íveken is veszik a kanyarokat, és elég komoly gyorsulással bírnak.

A Formula Off Road a Stampede eseményekre javasolt (WS Auto Racing Mudclaw), ez egy igazi off-roader hatalmas kerekekkel és erővel. A Classic Rally a régi kocsikat takarja (Fiat 131 Abarth Rally, Porsche 924 GTS Rallye): padlógáz minden talajon. Az 80s Rally kategória magáért beszél (Ford RS200, és emellé egy állakat leejtő újítás: Porsche 959 Prodrive Rally Raid – ez a kocsi utcai kiadásában is büntet, hát még rally tuninggal), ahogy a 90s Rally is (Subaru Impreza S4, Mitsubishi Lancer Evo VI). A Rally GT rally tuninggal megáldott sportkocsikat takar (pl. Aston Martin V8 Vantage GT-4, Porsche 911 R-GT).

A Sprint kocsik a murvás oválpályákra szánt járművek, amikkel keresztben is be lehet venni a kanyarokat a maguk hatalmas spoilereivel és 900 lóerős motorjaikkal. A Pre Runners az utcai SUV kocsikból összerakott, felerősített off-road kiadások (pl. Aston Martin DBX). A Super Lites minden terepen alkalmazható, gyors verda (pl. Ariel Nomad Tactical, Exomotive Exocet Off-Road). Az Unlimited pedig a legkomolyabb terepekre szánt masina (pl. Jimco Unlimited Truck, Brenthel Industries Unlimited Truck).

A DIRT 5 október 9-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam). A Google Stadia verzió 2021 elején érkezik, a PlayStation 5/Xbox Series X next-gen kiadások meg ki tudja, mikor – szerintünk nyitócím lesz mindkét konzolon…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu