A Netflix-es Witcher-sorozat – „ha alkalom nyílik rá, kikacsintunk a játékokra”

A Netflix a Witcher-sorozat történetéről vallott, megtudtuk mire számíthatunk a sztoritól a jövőben: kevésbé lesz kusza, mint eddig.

Ahogy közeleg a második évad forgatásának kezdete, a Netflix egyre több és több részletet árul el arról, hogy mire számíthatunk Ríviai Geralt további tévés pályafutása során. Habár az első évad pozitív kritikai értékeléseket kapott, és állítólag 76 millió nézője akadt világszerte, sok rajongó mégis kritizálta nem-lineáris és túlbonyolított történetvezetése miatt. A sorozat anyja, Lauren Schmidt Hissrich nem rég beszélt arról, hogy változtatni fognak a sorozaton, a hangulatot közelebb viszik majd a játékokéhoz.

 

Habár a Netflix nem erősítette meg a történet új elemeit részletekbe menően, mégis úgy tűnik, hogy a Witcher-sorozat tovább megy majd az író Andrzej Sapkowski könyveire való utalásokkal mint eddig, sőt, a sikeres játékokból is meríteni fog, melyeket az ihletett. Hissrich megerősítette, hogy a történet követhetőbb, egyenes idővonalú tálalást kap majd.

„Persze a karakterek nem biztos hogy végig együtt maradnak, útjaik különválhatnak még.” – utalt ezzel Geralt-ra, Ciri-re és Yennefer-re.

 

„Úgy gondolom, hogy az a fajta családi kötelék, ami Geralt-ot és  Ciri-t összeköti nagyon szórakoztató. Itt van voltaképp egy mágus, akinek dolga szörnyeket ölni pénzért, és egy lány, aki próbál elmenekülni a múltja elől. Ezúttal látjuk majd mi történik, amikor két ennyire különböző embernek kényszerből kell egymáshoz csatlakoznia.”

Ez arra utalhat, hogy a második évad talán a főszereplő Ciri „apjaként” betöltött szerepére koncentrál majd, s hogy milyen magányos farkasból hirtelen családos emberré válnia.

 

„Ha alkalom nyílik rá, kikacsintunk a játékokra.”

Ezek a részletek máris közelebb hozzák a sorozatot a játékokhoz, ahol is mindkét karakter útjába belenyúlnak majd, de azért többé-kevésbé hűségesek maradnak a könyvekhez.

 

Ezt a sorozat feje is elmondta:

„Szeretjük a játékokat. Persze ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az alapanyagot akartuk filmre vinni, nem pedig megcsinálni egy feldolgozás feldolgozását. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lennénk a játékok rajongói, tudjuk hogy a közönségünk nagy része többnyire a játékokból hallott csak a Vajákról. Ha alkalom nyílik rá, kikacsintunk a játékokra.”

 

Egy hónapja a Netflix lerántotta a leplet az egyik új Witcher kilétéről, aki szerepelni fog ebben az évadban és csatlakozik majd főhősünk és társai mellé a szörnyvadászatban. Habár a narratíva változik, s komolyabb és érzelmesebb lesz a történet hangvétele, az alkotó azt ígérte, hogy a karakter kalandjait körülvevő varázslat, akció, s úgy az egész légkör marad a második nekifutásra is.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu