Készül a Rocky IV rendezői vágása, Sylvester Stallone szerint „bámulatos lesz”

MOZI HÍREK – Sylvester Stallone a Creed 2 sikere után az 1985-ös film rendezői vágásán dolgozik, amelyet ugyan jól lehúztak a kritikák, viszont kasszasiker volt.

Maga Sylvester Stallone jelentette be, hogy készül már a rendezői vágás. Az 1985-ös filmben a filmsztár nemcsak ismét eljátszotta Rocky Balboa szerepét, de ő maga is ült a rendezői székbe. Hogy pontosan mivel lesz több ez a rendezői vágás, ezt még nem tudni, de Sly mindenkit biztosított róla, hogy az új verzió „bámulatos lesz”

Stallone azért is lehet ennyire magazbiztos, mert a tavaly, év elején mozikba került Creed 2 óriási sikert aratott. Stallone egyébként jelenleg a Rambo: utolsó vér kiterjesztett vágását (extended) promótálja, ami szerinte sokkal jobb lett, mint az eredeti verzió. (Feltehetően ez nem lehet nehéz, lévén ez a 2019-es, utolsó Rambo-film a kritikák szerint borzalmas lett.) A sztár Instragramon osztotta meg lelkesedését, és a kommentárok között valaki megkérdezte, hogy a 2006-os Rocky Balboából is készít-e rendezői vágást. Stallone rögtön lecsapott a kérdésre, ezzel a válasszal:

„Abból nem csinálok, de a Rocky IV-ből igen, ami bámulatos lesz!!!!!”

Az öt felkiáltójel egészen biztosan lelkesítő lehet azok számára, akik ismét szeretnék látni, amint Rocky és Drago, az orosz öklöző ismét megküzdenek egymással. Az viszont nagy kérdés, hogy ez a Rocky IV rendezői vágás most hirtelen hogyan került elő a semmiből. A filmstúdió kérte fel erre Stallonét, vagy ő maga döntött erről? Vajon valamilyen exkluzív streaming szolgáltatónál (például: Netflix) bukkan majd fel a film, vagy a mozikban is láthatjuk majd? Megannyi kérdés, amelyre egyelőre még nincs semmilyen válasz.

A Rocky IV egyébként azután játszódik, miután Rocky (Sylvester Stallone) elnyerte a világbajnokságot és vissza szeretne vonulni szerető feleségével (Talia Shire), azonban kénytelen ismét a ringbe szállni, miután legjobb barátját, Apollo Creedet (Carl Weathers) egy mérkőzés során Ivan Drago (Dolph Lundgren), egy orosz bokszoló megöli. Rocky tehát bosszút esküszik és Oroszországba repül, hogy felkészüljön a karácsony napján megrendezett mérkőzésre.

Az 1985-ös Rocky IV-nek 40%-os átlaga van Metacritic-en, ami a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető valami fényesnek, azonban a maga idejében 300 millió felett hozott a kasszáknál, szóval valahol érthető, hogy Stallone miért erőlteti a rendezői vágást. A 2018-as, legutóbbi Rocky „spin-off”, a Creed II (66-on áll Metacritic-en, viszont ennek a forgatókönyvéért Stallone Golden Globe díjat nyert) a Rocky IV-hez kötődik is, hiszen az abban elhunyt Apollo Creed Adonis Creed, a Creed II főszereplőjének apja.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu