Lemondott a Ubisoft egyik alelnöke: a nyomozás lebuktatta!

A Ubisoft komolyan elkezdett a cégen belül takarítani. Ennek már vannak eredményei is…

Már írtunk arról, hogy Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója részletezte a cégen belüli ellenőrzés menetét, biztosítva a közönséget arról, hogy a szexuális zaklatásokat nem fogják figyelmen kívül hagyni, miközben a cégen belüli struktúrát átszervezik pont ebből az indokból. És arról is szó volt, hogy két személyt állítólag már elő is állítottak a francia kiadón belül.

Az egyik illető, név szerint Maxime Béland bejelentette a lemondását, mert erőszakkal és zaklatással vádolták meg őt (és legalább hárman nyilatkoztak róla így). A belső nyomozás folytatódik, de az már biztos, hogy a cég szerkesztői csapatából távozik, ami várható volt, ugyanis a nyomozás során már felfüggesztést kapott. Béland lemondását pedig a Ubisoft a GameSpotnak meg is erősítette…

…sőt, hozzátette, hogy a másik gyanúsított alkalmazott, Tommy François, a szerkesztőségi és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnök pedig a fegyelmi eljárás alatt szabadságra küldték, ugyanis vele kapcsolatban egy második nyomozás indult meg; és ha ez nem lenne elég, a Ubisoft Torontótól valakit konkrétan ki is rúgtak. Bár a francia cég nem nevezte meg az illetőt, joggal gyaníthatjuk, hogy Andrien Gbinigie, a Watch Dogs termék-, és brandmenedzsere a renitens személy, akit szexuális erőszakkal vádoltak meg júniusban (és ő rövid időn belül törölte a védekező posztját a Mediumról). A Ubisoft nem tolerálja a munkahelyi illetlen viselkedést, és továbbra is kemény kézzel fog eljárni azokkal szemben, akik diszkriminatív, zaklató, vagy egyéb káros tevékenységben vesznek részt, ha azok sértik a cég szabályzatát.

Béland 2020 elején tért vissza a Ubisofthoz, miután az Epic Gamesnél dolgozott egy kis ideig. Előtte a Ubisoft Torontónál kreatív rendező volt (a Splinter Cell: Conviction és a Splinter Cell: Blacklist esetében is rendezői posztot töltöt be), és a Far Cry sorozatban is kisegítő volt.

Nos, ez biztosan nem fog jó hatással lenni a már évek óta ígérgetett Splinter Cell-visszatérésnek.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu