A Naughty Dog megszólalt a dolgozóit ért zaklatás ügyében

A Naughty Dog kiadott egy friss közleményt, melyben elítélte a zaklatás és fenyegetések sorát, mely csapatának tagjait vagy színészeit érte.

A hivatalos Twitter-oldalukon osztották meg véleményüket:

„Habár örömmel veszünk mindennemű kritikus véleményt, ugyanakkor elítéljük a zaklatások és fenyegetések összes formáját.” – olvasható. „Biztonságuk a legfontosabb számunkra, s mindannyiunknak együtt kell dolgoznunk azon, hogy az ilyen jellegű viselkedést kigyomláljuk, s hogy fenntarthassunk egy konstruktív és jóindulatú párbeszédet.”

 

Mindez azután jött, hogy a stúdió munkatársait ellepték a fenyegető üzenetek és zaklatások. Bár kezdetben csak a kritikai összesítő oldalon való lepontozásokra korlátozódott ez a fajta tevékenység, egészen pontosan a Metacritic-re, ezek az emberek azóta megtalálták maguknak online a stáb tagjait is, így például a színészeket.

Laura Bailey, ismert szinkronszínésznő aki Abby megformálója a The Last of Us Part 2-ben például személyesen kapott sértő és fenyegetőző üzeneteket névtelen emberektől az interneten a szerepével kapcsolatban.

„Ember… Én próbálok csak pozitív dolgokat megosztani itt…” – írta, kiposztolva néhány üzenetet amit kapott – „…De néha ez az egész nagyon nyomasztó tud lenni. Áthúztam néhány szót mert, tudjátok, spoiler alert.”

„Mellesleg megköszönném minden embernek aki pozitív üzenetekkel bombázott, mindezt ellensúlyozandó. Többet jelentenek, mint el tudnám mondani.”

 

 

A Naughty Dog egészét is folyamatos támadások érik, mióta áprilisban kiszivárogtak részletek a játék történetére vonatkozóan. Ez a balhé már jóval a játék megjelenése előtt elkezdődött, és úgy látszik még mindig nem akar véget érni. Neil Druckmann, a Naughty Dog alelnöke azt mondta, hogy a történet kiszivárgásának napja volt élete legrosszabbika, de célzatos zaklatásoknak a stúdió és alkalmazottjai felé itt és most véget kell érniük. Ő is posztolt a durva, gyűlölködő üzenetek közül amelyeket személyesen neki címeztek azóta, hogy a játék a boltok polcaira került.

„Szeretheted vagy gyűlölheted a játékot, és persze megoszthatod róla a véleményedet” – írja,

„Sajnos azonban túl sok üzenet ezek közül undorító, gyűlölködő és erőszakos.”

 

A zaklatások tehát folytatódnak, de a nyilatkozatból világosan kitűnik, hogy a vállalat nem fogja eltűrni a dolgozóit ért fenyegetéseket.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu