A Rockstar egy open-world nagy költségvetésű VR játékon dolgozna?

Állítólag az LA Noire The VR Case Files stúdiója dolgozik a szóban forgó, csakis virtuális valóság sisakokra megjelenő játékon.

A Grand Theft Auto VI-ot már fejlesztik, ez szinte egészen biztos, viszont az kevéssé ismert, hogy a Rockstar különálló fejlesztőcsapata, szintén dolgozik egy VR-os AAA címen. A hírt LinkedInen keresztül osztotta meg a szóban forgó team: a Sydney-ben lévő Video Games Deluxe stúdió, amelyik az LA Noire The VR Case Files-ért is felelős. A LinkedIn ugye elvileg egy olyan közösségi portál, ahol munkát lehet keresni vagy találni (a Facebookba teljesen belehabarodott magyarok körében kevéssé ismert ez az angol nyelvű platform), így annak kapcsán merült fel ez a játék, hogy munkalehetőségeket kínálnak szakemberek számára. Rögtön tisztázták azt is, hogy konkrétan a Rockstar számára készülő címről van szó. A LinkedInen lévő posztban ezt írták:

„Miután befejeztük a kritikailag is elismert LA Noire: The VR Case Files-t, egy új projekten kezdtünk dolgozni, egy nyílt világú AAA címen a Rockstar számára. 2020-ban már a hetedik éve dolgozunk exkluzívan a Rockstarnak Sydney-ből és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezt az innovatív projektet megkaptuk.”

Ezek után a Video Games Deluxe emlékeztette a LinkedIn követőit, hogy új munkatársakat keresnek a Sydney-ben lévő irodájukba: gyakorlott programozókat, akik a különféle szoftveres motorok terén is jártasok, designereket és animátorokat. Persze, egy ilyen üzenet nemcsak a szakmabeliek érdeklődését keltette fel, hanem a sajtóét és a videojátékok iránt rajongó LinkedIn felhasználókét is, hiszen azért nem mindennapi, hogy a Rockstar virtuális valóságban készít egy nagy költségvetés open-world játékot.

A Half-Life: Alyx megjelenése megmutatta, hogy a virtuális valóság nem csak, hogy köszöni, jól van, de továbbra is óriási perspektíva van benne. Mivel a konzolok új generációja már szinte itt kopogtat az ajtónkon, a Rockstar Games pedig az első szeretne lenni a next-gen VR technológia terén is. Mivel az anyacég még egy szóval sem említette ezt a különálló VR projektet, így még a (közel)jövőben nagy eséllyel sokat megtudhatunk majd erről.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu