Shia LaBeouf fehér létére „latinó” szerepet játszana új filmjében?

MOZI HÍREK – Shia LaBeouf és David Ayer új filmjét ún. „barnára mosással” vádolják, tehát azzal, hogy bár játszhatná például mexikói színész is a szerepét, mégis a fehér LaBeouf alakítja a latinó szerepet – csak „barnára festve”.

Nemrég írtunk David Ayer (Öngyilkos Osztag, Bright) készülő filmjéről, amelynél Shia LaBeouf oly mértékben fanatikus módon közelítette meg a szerepét, hogy egy valódi, elvileg örökké megmaradó tetoválást helyeztetett el a mellkasára. A The Tax Collectorban című filmben két pénzbehajtót követhetünk majd nyomon, akik a kisebb bűnszervezetektől „adót” hajtanak be. A főbb szerepeket Bobby Soto és Shia LaBeouf alakítják – az utóbbit érték Twitteren olyan vádak, hogy „barnára festett” szerepet alakít: magyarán cholo akcentussal játszik egy latinó szerepet, miközben van bőven mexikói színész helyette, aki megfelelő lehetne.

A dühös vádakra maga a rendező, David Ayer válaszolt, egyszerűen azzal, hogy a LaBeouf által alakított Creeper valójában „egy, a környéken felnőtt fehér srác”, ráadásul „a film egyetlen fehér bőrű karaktere”, akit „egy zsidó fickó játszik”. Ayer egyébként azt is megemlítette, hogy fehérként ő maga is a chicano kultúrában nőtt fel, amelyről jó tudja, hogy befogadó, hiszen egyaránt megférnek benne a fehér, filippínó, ázsiai és fekete tagok is. Szerinte az utcai kultúra nem tesz különbséget.

Ayer egyébként gyorsan hozzátette még, hogy LaBeouf nem egy rendőrfilmben játszik barnára festett arccal, a The Tax Collector ugyanis nem az, LaBeouf pedig nem latinó karaktert alakít, szóval szó sincs itt „brown face”ről. Maga Shia LaBeouf még csak nem is reagált a felvetésre.

Akármi is legyen az igazság, augusztus 7-én megtudhatjuk, amikor a The Tax Collector a mozikba kerül.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu