Lehetséges Microsoft – Warner Bros. Games akvizíció?

Úgy néz ki, hogy a Microsoft is beállt azok sorába, akik a Warner Bros. Games stúdióját szeretnék felvásárolni!

Microsoft Xbox konzolexkluzív Batman és Mortal Kombat???

Bizony, ha a Microsoft-nak sikerül megkaparintania magának a WB-t, akkor egy igen ütős lap kerül kiadóik paklijába.

 

Múlt hónapban már sokszor lehetett hallani, hogy az AT&T, akinél a WarnerMedia jelenleg van, el szándékozik adni a Warner Bros. Interactive Entertainment-et és vele a játékokkal foglalkozó Warner Bros Games-t, olyan gamek kiadóját, mint a Batman Arkham-széria, a Mortal Kombat, vagy a Middle-earth. Persze a nagy halak azonnal lecsaptak az új potenciális zsákmányra.

Most nagyon úgy néz ki, hogy egy igazi nagyágyú is beszáll a küzdelembe, méghozzá nem más, mint a Microsoft.

 

Ezt a The Information portál erősítette meg, azzal a fontos részlettel együtt, hogy az AT&T még nem döntötte el, hogy biztosan meg akar-e válni a játékos részlegtől. Azonban, mivel a WarnerMedia felvásárlása igen nagy anyagi űrt hagyott maga után a vállalat költségvetésében, nagyon is valószínűsíthető, hogy ez meg fog történni.

Mikor cikkünk íródik, Phil Spencer, az Xbox feje még nem reagált hivatalosan a mendemondára, azonban érdemes észben tartani, hogy a Redmond-i óriás az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy új kiadókat és fejlesztőket vásárolt fel azok birtokolt licence-ivel, hozzáadva így őket az Xbox Game Studios-hoz. A közelmúltban ugyan leálltak ezzel, de ez nem jelenti azt hogy nem-e ismét akcióba lendülnek, ha megfelelő vadat találnak a piacon.

 

Jelenleg más kihívói is akadnak a Microsoft-nak: a Take-Two Interactive, az Electronic Arts, illetve az Activision Blizzard mind-mind a felvásárlás iránt érdeklődnek, már ha eladják persze a kiadót.

A Warner Bros. stúdiói között olyanokat találunk, mint a Monolith Productions (Middle-earth: Shadow of Mordor), NetherRealm Studios (Mortal Kombat 11) vagy a Rocksteady Studios (Batman: Arkham Knight), sok más mellett persze.

 

Meglátjuk, hogy a Sony mit fog szólni ehhez!

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu