Pathologic 2: jelentősen eltér majd a második fejezete

A Pathologic 2 már-már eszméletlenül sötét volt – lehet ezt még egyáltalán fokozni?

A Pathologic 2 egy olyan túlélő játék, ami nem kegyelmez. Kapásból egy járvány kellős közepébe taszít minket, aztán sok szerencsét. Két dolgot teljesen eltaláltak: a kilátástalanságot és azt, hogy semmi felett sincs hatalmunk. Ez pedig olyan hangulatot kölcsönzött az Ice-Pick Lodge játékának, amire nem nagyon láttunk eddig példát. És az még csak az első fejezet volt. Hajjaj.

A stúdió már nagyban dolgozik a második fejezeten, a The Bacheloron, amire ne számítsunk egyhamar, mert még írják a történetét, úgyhogy itt még pár év eltelik, mire a Steamen megtaláljuk a Pathologic 2 történetének a folytatását. A fejlesztők egy hírlevélben azt írják, hogy az első fejezet megmutatta a játékdizájnjuk előnyeit és hátrányait. Ezeket figyelembe fogják venni, és a hibáikból tanulva még magasabbra szeretnék a képletes lécet emelni.

Itt rögvest hozzá is tették, hogy ehhez bizony idő kell, és most azon törik a fejüket, hogy a The Bachelor játékmenete igazán eltérjen attól, amit a Haruspex, az első fejezet alatt tapasztaltunk. Ennek teljesítéséhez pedig a már meglevő eszköztárukat szeretnék bevetni. Ezzel talán azt akarják kifejezni, hogy nem akarnak kompromisszumokat (a nehézségi szint beállításához szükséges csúszkákat sem nagyon szerették volna berakni a Pathologic 2-be).

Úgyhogy akinek tetszett ez a játék (ezzel valószínűleg eléggé sokan így vagyunk), sajnos még várnia kell a történet előregörgetésére. Persze, igaz, hogy a jó munkához idő kell, de azért ez még eléggé sok idő, mire megláthatjuk, hogy az orosz fejlesztők hogyan is képzelik el a Pathologic 2 új irányzatát. Talán kicsit élettel telibb környezetet kapunk? Vagy még sötétebbre csavarják a túlélést? Mind a két elképzelésben lehet ráció.

Ha az Ice-Pick Lodge eléri, hogy a The Bachelor nem lesz olyannyira megosztó mint a Haruspex volt, már sikerük lesz. Ha emellé megőrzik a minőséget, kasszasikerük lesz, ez kétségtelen.

A Pathologic 2 tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu