Reklámokkal megtűzdelt játékok az új PlayStation VR-on?

A kéretlen reklám fogalom új értelmet nyerhet a virtuális valóságban.

A Sony Interactive Entertainment az amerikai szabadalmi hivatalnál (az USPTO-nál) védette le a szabadalmát még 2018-ban. Erre most bukkant rá a Segment Next, ugyanis június végén publikálták a régebben bejegyzett védjegyet.

Ezt nem nagyon kell taglalni, de elmagyarázzuk. Tehát a játék, vagy mondjuk a film, mert kinézzük, hogy a PlayStation VR-on is lehet majd filmeket nézni, a látóterünk jelentős részét elfoglalja majd. Csakhogy a kijelző maradék részén hirdetéseket helyezhet el a Sony, és a hivatalos jellemzés szerint a fő tartalomtól eltérő szolgáltatást vagy tárgyat ábrázolnak a második képen/videósávon, és a látóterünkhöz igazodva jelenne meg a „sarokban” a hirdetés.

A Sony példaként egy olyan koncertet említett, ahol többen is fellépnek. A technológia képes lenne érzékelni, hogy melyikre figyelünk éppen a koncert során, és akkor az illetőhöz kapcsolódó hirdetést mutatnának nekünk, mondjuk az adott énekes új albumjának reklámját kapnánk a képünkbe. A cég szerint ez egy új marketinges technológia, ami a virtuális valóságban és a kiterjesztett, augmentált térben (AR) is hirdetéseket tudna elhelyezni. A Sony úgy gondolja, hogy jelenleg nincsen hatékony mód a VR/AR térben a reklámokra vagy extra tartalmakra, és szerintük ez egy jó megoldás lenne.

Persze még kérdéses, hogy az új PlayStation VR (mert kizárt, hogy a jelenlegi, már közel 4 éves, és ennek köszönhetően már elavultnak nevezhető modellről lenne szó…) alkalmazni fogja-e a Sony hirdetési technológiáját, de azért jó lenne bízni abban, hogy ha játékok használnák a marketinges fogást, akkor azok remélhetőleg olcsóbbak, esetleg ingyenesek lesznek-e. Erre már PC-n volt próbálkozás 2006 környékén az Egyesült Államok területén.

Az új PlayStation VR-t a Sony még be sem jelentette, de érdemes visszaemlékezni arra, hogy mit mondtak régebben: nem fogják elhanyagolni a VR-t, és az új konzol mellé valószínűleg egy új virtuális valóság-headset is lesz. Talán az képes lesz lépést tartani például a Valve Index-szel.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu