Távozik a Capcomtól az egyik fontos játéktervezőjük

Ryosuke Yoshida tizenkét év után maga mögött hagyja a Capcomot, hogy külföldön dolgozhasson a next-gen játékokon.

Yoshida, aki a Monster Hunter-sorozat mellett például a Devil May Cry 5-ön is dolgozott, a Twitterén azt írta, hogy július 4-én távozott a Capcomtól. Boldog volt, hogy egy tucat évet lehúzhatott náluk, de nemsokára el fogja hagyni Japánt, hogy külföldön fejlesszen next-gen játékokat. De addig is otthonról dolgozik, amíg a koronavírus-világjárvány nem csillapodik, és igyekszik ezután is a formáját hozni. Yoshida amúgy a 2009-ben megjelent Resident Evil 5-ben is a Special Thanks szekcióban ott volt a stáblistában – talán a harci tevezői tapasztalata segített abban a játékban, így járt neki a külön köszönet.

Bár nem mondta, hogy hova megy Yoshida, a Twitter profilján a leírásában feltüntette ezt: „Senior Game Designer at NetEase Games Sakura Studio”. Tehát a kínai techcégek egyikéhez szegődött, a Sakura Studio pedig a NetEase júniusban elindított japán csapata. Ha pedig külföldre akar menni Yoshida, akkor gyaníthatjuk, hogy Kínába fog menni a munkája miatt (bár ez még tényleg csak találgatás). Erre talán lehet mondani, hogy „van az a pénz,” ugyebár…

Addig pedig meglátjuk, hogy a Capcom milyen nagy játékokat tervez 2021 márciusának végéig kiadni. A Pragmata nem tartozik közéjük: az egy next-gen (PlayStation 5, Xbox Series X, PC) cím lesz, 2022-es megjelenéssel. A Resident Evil (8): Village viszont az idei üzleti évbe tartozik, mivel 2021-ben jön, szintén csak a next-gen konzolokra és PC-re (ugyanis állítólag a kurrens-gen konzolok nem bírták el a terhelést). Nem biztos a januári megjelenés – a koronavírus miatt itt halaszthattak a háttérben, így lehet, hogy mondjuk március végén jön a „falusi rezi”.

Eközben hallottunk már olyan pletykákat is, hogy az ex-PlatinumGames tagokból verbuvált M-Two, akik a Resident Evil 3 Remake-en kisegítők voltak, a Resident Evil 4 Remake-en dolgoznak. (Pikantéria: a PlatinumGames ex-Capcom fejlesztőkből alakult anno…)

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu