„Már a kezdetektől kétes volt a Bungie-Activision megállapodás!”

Egy korábbi Bungie-vezető úgy véli, hogy a Bungie (Halo korábbi részei, mostanában Destiny) és az Activision Blizzard közötti megállapodás nem nagyon volt tiszta.

Ezt az atombombát Martin O’Donnell ejtette ránk. Ő korábban a Bungie zeneszerzője volt a Myth-től kezdve (a valós idejű stratégia első része ’97-ben jelent meg) a Destiny első részéig. Tehát 17 éven ott volt a cégnél, mielőtt 2014-ben teljesen váratlanul ki lett rúgva. (Szó szerint indok nélkül bocsátották el, de O’Donnell a ki nem fizetett jövedelem miatt sikerrel a bíróságra vitte a Bungie-t.) Most a HiddenXperia YouTube-csatornán beszélt a múltról.

O’Donnell vezetői posztban volt, sőt, a Bungie igazgatósági tagjaként is a cégnél dolgozott, amikor az Activisionnel leszerződtek, így ő maga is felvállalja, hogy a két cég közötti viszony kialakulásában ő is hibás volt. Heten voltak (mint a gonoszok?), amikor Bobby Kotickékhoz szegődtek, és tudták már a legelején, hogy kockázatos lépésre szánták el magukat, és pontosan olyan rossz döntés volt, amilyennek elképzelték!

O’Donnell szerint ő az egyedüli, aki azt mondja, hogy a kezdetektől fogva rossz volt az Activisionnel összeülni, leszámítva azokat, akik már eltávoztak a Bungie-től. (Ez felettébb logikai bukfenc tőle… de ezt mondta.) Nem volt jó a „házasság” a két cég között – még a mai napig is emlékszik arra, hogy nem csak a pénz miatt álltak össze az Activisionnel, hanem azért is, mert a Bungie-nál maradt az IP. Ne feledjük, hogy a Halo jogai a Microsoftnál maradtak, és ezért akartak biztosra menni abban, hogy bárminek is állnak neki, az IP-jük jogai a cégnél maradnak, és O’Donnell ebből egy fikarcnyit sem volt hajlandó engedi. Szerinte akkoriban semelyik nagyobb kiadó nem engedte volna ezt meg, és végül hozzátette, hogy a Microsoft is majdnem tett egy komoly ajánlatot, így vissza is mehettek volna a „zöldekhez”. Wow. Amúgy azért rúgták ki saját bevallása szerint, mert a Bungie vezetőségéből mindenkinek azt kellett mondania, hogy az Activision egy ujjal sem nyúlhat a Destiny IP-jéhez. Ez nem történt meg, ezért őt kitették.

2019 elején távozott a Bungie az Activision Blizzardtól, és náluk maradt a Destiny IP-je is. Most teljesen függetlenek, leszámítva a bizonyos 100 millió dolláros befektetést a kínai NetEase-től (akik a Quantic Dreambe is belopóztak már), hogy egy második fejlesztőcsapatot alapítsanak egy másik IP fejlesztésére…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu