Mission Impossible 2: Thandie Newton horrorként élte meg a forgatást Tom Cruise-zal

MOZI HÍREK – Effektíve rettegett Tom Cruise-tól Thandie Newton, a Mission Impossible franchise második részének női sztárja.

Egy hosszú interjúban arról mesélt a 2000-es Mission Impossible 2 női főszereplője, hogy mennyire rettenetes élmény volt számára a Tom Cruise főszereplésével és John Woo rendezésével készült Mission Impossible 2. A színésznő a húsz éve elkészült filmben Nya Hallt, egy profi női tolvajt alakít, aki utólag csatlakozik az IMF csapathoz és persze érzelmi szálak is kialakulnak Ethan Hunt (Tom Cruise) és közte. Newtonnak azonban nem ezzel, illetve az ehhez kötődő jelenetekkel volt baja, hanem azzal ahogy Tom Cruise a forgatás során (ő maga is kényszerből) viselkedett.

A Westworld női sztárja minderről a Vulture-nak beszélt. Az interjú egyik pontján szóba került Paul Haggis forgatókönyvíró ügye, akit jelenleg szexuális erőszakkal vádolnak, és aki a Crash című 2004-es filmben dolgozott vele együtt. Newton kifejtette a véleményét, hogy nem érti, hogy az okos emberek hogyan képesek egy olyan szektához csatlakozni, mint a Szcientológia Egyháza, amely kapcsán felmerült Tom Cruise neve is. Amikor arról kérdezték, hogy miért nem vett részt soha egy másik Mission Impossible filmben, akkor Newton ezt válaszolta:

„Oh, nem is kértek fel. De én annyira féltem Tomtól. Nagyon domináns karakter. Pedig elképesztően dolgozik rajta, hogy kedves legyen. De az a sok feszültség! Túl sokat vállal be. És szerintem meg van róla győződve, hogy egyedül ő tud mindent olyan jól csinálni, amennyire arra szükség van.”

Newton konkrétan arra emlékezett vissza, amikor egy Spanyolországban zajló közös, párbeszédes jelenetet forgattak (amelyet szerinte rosszul is írta meg) és nagyon dühösek voltak egymásra, amiért a rosszul alakult a jelenet. John Woo állítólag nem is volt ott, valahol lent nézte a monitorokat és egyébként sem kommunikált velük valamiért angolul (pedig azt a werkfilmekből is látni, hogy már akkor is, akcentussal ugyan, de jól beszélt angol nyelven).

Ami pedig Tom Cruise-t illeti, ő mindig is rendkívül intenzív, határozott és elszánt volt, nem csak ami a karaktereit illeti, hanem az akciójeleneteket és a forgatás körülményeit – ebbe pedig a kommunikáció is beletartozott. Éppen ezért, John Woo hiányában kvázi Cruise vállalta magára a rendezői feladatokat is, különösen ennél a jelenetnél. Thandie Newton így emlékszik erre vissza:

„Tom nem örült a színészi képességeimnek, mert a legsz*rabb mondatokat kaptam. Annyire frusztrálta, hogy nem jól adom elő, hogy ő maga próbáltatta velem újra és újra. Méghozzá úgy is elpróbáltuk, hogy felcseréltük a szerepeket és ő mondta el az én szövegeimet, én pedig az övét. Nem segített az sem… Egyre inkább terrorizálva és bizonytalannak éreztem magam. Nagy kár volt. És az isten áldja meg. És ezt komolyan gondolom, mert ő lehető legtöbbet kihozta magából, hogy minden jól menjen.”

Newton még arra is emlékezett, hogy a forgatás alatt – valószínűleg az idegkimerültség miatt – Cruise orrán egy csúnya vörös pattanás nőtt, amely egyre nagyobb lett és a színésznő úgy érezte, hogy az a pattanás ő maga.

Később aztán Tom azt követelte, hogy vegyék fel az adott jelenetet a következő héten újra.

„Rájöttem végül, hogy mit akart. Ezt az alfa ribancot akarta. És én a lehető legjobban meg akartam felelni ennek.”

Végül Thadie Newton említést tett arról is, hogy a szerepet maga Nicole Kidman szerezte neki, aki akkor Tom Cruise felesége volt.

„Nem én kértem Nicole-t személyesen, hogy megszerezze nekem a szerepet. És amikor a férjed, érted, így adja elő, hogy „Drágám, kit szeretnél, hogy úgy tegyen, mintha helyetted kefélne velem a következő hat hónapig?” akkor ez valahol vicces. Ketten együtt választottak ki.”

Thandie Newton egyébként a Mission Impossible 2 után is remek szerepeket kapott, napjainkban is egy aránylag felkapott színésznő, hiszen a Westworld sorozat mellett többek között a Solo – Egy Star Wars történetben is szerepelt.

A Mission Impossible 2-ből a hírhez kapcsolódó jeleneteket lent láthatjátok.

Forrás: Vulture

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu