Vampire: The Masquerade – Swansong: három cross-gen vámpír [VIDEO]

A Sötétség Világa teljeskörű letámadásnak indult az utóbbi években. Miközben a Vamprie: The Masquerade – Bloodlines 2 is készül, egy másik cross-gen játékra is számíthatunk a vámpírok között.

A Big Bad Wolf Studio korábban már dobott egy nagyot a The Councillal, és a Naconnal korábban már be is jelentették a Vampire: The Masquerade – Swansongot (még tavaly májusban annyit mondtak, hogy az IP-hez kapcsolódó narratív RPG-t készítanek, a keresztelő viszont most történt). A kiadó neve nem biztos, hogy ismerős lehet: nemrég nevezték át magukat Bigben Interactive-ról.

A játékban három vámpírt irányíthatunk. Mind a háromnak lesznek képességei, céljai és saját ellenfelei ebben a történetben, ami az Egyesült Államok Massachusetts államában, azon belül is Bostonban játszódik. Nos, amúgy Boston jövője is a mi döntéseinktől függ majd. A játék weboldala is felteszi a kérdést: mi lenne, ha a vámpírok léteznének? Mi lenne, ha a vérszomjas vadászok köztünk élnének titokban, miközben ők maguk egy soha véget nem érő játékban vesznek részt, amiben a vágyak, összeesküvések és árulások játsszák a fő szerepeket? A Vampire: The Masquerade – Swansongban mi lehetünk egyikük. Mindez egy olyan világban történik, ahol a valós és a természetfeletti dolgok közötti határvonal elmosódott.

Hazel Iversen, a Hattyú (Swan) lett az új hercege a Bostoni Camarillának. Vaskezű, bársonykesztyűben. Az ő célkitűzése egyszerű: meg akarja mutatni a hatalmát, de eközben a Masquerade-et is be akarja tarttatni mindenkivel. Ez az a vámpírokra vonatkozó törvény, ami arra kötelezi őket, hogy az emberek soha ne szerezzenek tudományt az ő fajukról, de a legjobban kidolgozott tervek is dugába dőlhetnek. Miközben az árulásokról, gyilkosságokról és hatalmi harcokról felbukkannak a pletykák, nekünk az árnyékban maradva kell úgy cselekednünk, hogy a szektánkat eközben megvédjük, csak közben Boston káoszba zuhan.

A három játszható vámpír több mint 100 éves, és a végzetük egymáshoz köti őket. Eltérő szemszögeket kínálnak, és az egyedi képességeik révén elkülöníthetjük az igazságot a hazugságoktól. Mind a három karaktert egyedi módon fejleszthetjük a mi ízlésünknek, elképzeléseinknek megfelelően. (Ezt a The Councilből vették át – nem rossz ötlet.) Elcsábítás, lopakodás, fenyegetés – rajtunk áll, hogy melyik megközelítést erősítjük meg, de közben figyelembe kell vennünk a vérszomjunkat is.

A Vampire: The Masquerade – Swansong a következményekre helyezi a hangsúlyt. Minden szituációt alaposan át kell gondolnunk, mert a nyomozásunk során meghozott döntéseink, illetve a karakterekkel megejtett beszélgetéseink, cselekedeteink mindenre és mindenkire kihatnak, így a Bostoni Camarillára is.

A Vampire: The Masquerade – Swansong 2021-ben érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PC-re (Epic Games Store), Nintendo Switch-re, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu