Ghost of Tsushima: Kurosawa örökösei is rábólintottak [VIDEO]

Akira Kurosawa öröksége a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzívjában is érzékelhető lesz, a Ghost of Tsushima: Kurosawa módnak köszönhetően.

Akira Kurosawa majdnem hat évtizeden keresztül sürgött-forgott a filmszakmában, és több mint két tucatnyi film kötődik a nevéhez. A hét szamuráj, A vihar kapujában (Rashomon), A testőr (Yojimbo) – sok szamurájos film készült, és még ma is bátran megállják a helyüket, ugyanis gond nélkül nevezhetjük Kurosawa munkásságát időtlen klasszikusnak.

Az ő stílusa a játékokra is átterjedt azért (Tenchu, Sekiro…), és a Ghost of Tsushima direkt egy olyan játékmóddal is rendelkezni fog, amit nyíltan Kurosawa inspirált. A Kurosawa Mode-ot először májusban láthattuk az akkori State of Play közvetítésben. Erről beszélgetett az Entertainment Weekly Jason Connellel, a Ghost of Tsushima kreatív rendezőjével. Bár Kurosawa 1998-ban elhunyt, de a Sucker Punch úgy vélte, hogy ennek ellenére érdemes lenne előtte tisztelegni, és emiatt direkt fel is keresték a rendező örököseit. Bár nem volt tényleges együttműködés a két fél között, a fejlesztés során bemutatták nekik a Kurosawa módot. Az örökösök rábólintottak, így az ő nevével fémjelzett lesz az egész, amit ez a videó remekül összefoglal:

Connell szerint Akira Kurosawa filmjei szolgáltak iránymutatóként a fejlesztés elején a játék megfelelő érzése, hangulata miatt, ugyanis a feudális Japánban játszódik a történet. (Illetve tegyük hozzá, a játék főszereplője is feltűnően hasonlít Toshiro Mifunéra, a a Kurosawa szamurájfilmek gyakori, híres főszereplőjére. – a szerk.) Ahogy haladtak a fejlesztéssel, el is gondolkodtak azon, hogy miként nevezzék el a fekete-fehér stílussal élő vizuális módot, és bár volt pár ötletük rá, végül a Kurosawa Mode elnevezésnél kötöttek ki. Nem csak egy egyszerű szűrőről van szó. Connell és Nate Fox azt mondja, hogy alaposan kielemeztk Kurosawa effektjeit, hogy miként tudnának színmélységet, árnyalatot, napszakot ábrázolni a fekete és fehér színeken keresztül. Connell hozzátette, hogy a Jin által használható iránymutató szél hatása jelentősen fel lesz erősítve a Kurosawa módban. Ja, és a hangoknál is van egy olyan eszközük, amivel a régi (50-es évekbeli!) TV-k, vagy pontosabban a megafonok, rádiók hangját utánozhatják. Az egészen pedig a szemcsés filmeffekt is ott van. (Aki pedig ki akarja maxolni: angol felirat, japán szinkron.)

A Ghost of Tsushima július 17-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu