The Batman: TV-sorozat spin-off készül belőle HBO Maxre

MOZI HÍREK – A The Hollywood Reporter írása szerint maga a film rendezője dolgozik majd a Gotham Cityben játszódó rendőrnyomozós krimisorozaton az HBO megbízásából.

„A világ legjobb detektívje” – ezzel szokták aposztrofálni Batmant, pedig a köpenyes, öklöző, különféle kütyüinek hála repkedő szuperhősről ez elsőre nem jutna eszünkbe. Az eddigi információk alapján a rendező Bruce Wayne eme képességét akarja majd a The Batman című filmben is kihangsúlyozni, így valahol nem meglepő, hogy a tévésorozat is ebbe az irányba megy majd el.

Nem kis név írja majd a spinoff forgatókönyvét sem: az Emmy-díjas Terence Winter (ő lesz a vezető producer is), akinek a neve már ugyanebben a két minőségben dolgozott a Maffiózók és a Gengszterkorzó sorozatokon is, továbbá ő írta Martin Scorsese tőzsdés bűnügyi filmjének, A Wall Street farkasa forgatókönyvét is. A The Batman stábjából emellett még Dylan Clark producer neve is ismert és a Warner Bros. Television is részt vesz még a tévésorozat elkészítésében.

A The Hollywood Reporter arról is ír, hogy bár a sorozatnak hivatalos címe még nincs, viszont sokan azt „Gotham Central”-ként emlegetik, arra utalva, hogy ugye a gothami rendőrség neve Gotham City Police Department. Mivel a tévésorozat voltaképpen ugyanahhoz a nagy sztorihoz tartozik ez a része, mint a mozifilm, így az is elképzelhető, hogy Jeffrey Wright Gordon felügyelője ebben majd főszereplő lesz. Persze, ez még csak feltételezés, lévén arról még nem tudni semmit, hogy hogy egyáltalán Wright, vagy akár Robert Pattinson szerepel-e majd a sorozatban. A sztoriról egyelőre nincs még sok információ, az viszont biztos, hogy a Gotham City-ben régóta dúló korrupció lesz az egyik főtéma, ez pedig azt jelenti, hogy nem egy hagyományos krimire, hanem valamilyen politikai thriller sorozatra lehet számítani. Az alkotók célja egyben az is, hogy a maszkos szuperhős története mellett bemutassák Gotham City felsőkörének mocskát.

Az HBO Maxes The Batman-spinoffnál Matt Reeves szerződést is kötött a Warner Bros. Televisionnel, ami azt jelentik, hogy ha bejön a sorozat a rajongóknak, akkor akár több évadra is számíthatunk. Volt már egyébként egy hasonlóan „spin-off”-sorozat: a Gotham 2014 és 2019 között ment, az is igazán eredeti koncepcióval, de hullámzó minőséggel. Reméljük, ez a sorozat egy fokkal jobb lesz.

Ami pedig a The Batman forgatását illeti, az már elvileg újraindult és így a film a mostani tervek szerint 2021. október 1-én kerül majd az amerikai mozikba. Másik „Bat”-sorozathoz kapcsolódó hír, hogy kiderült még, ki lesz majd Batwoman: Javicia Leslie, afroamerikai színésznő ölti majd magára a női denevér gúnyáját, illetve megtudtuk azt is, hogy Michael Keaton, az 1989-es Batman címszereplője több mint 30 év után ismét felhúzhatja a denevérjelmezt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu