PlayStation 5: árbejelentés MA!?

Állítólag a mai napon már meg is tudjuk, hogy mennyit fog kóstálni a PlayStation 5 két verziója.

Roberto Serrano, egy olasz üzleti elemző és ipari bennfentes a Twitteren kapott egy kérdést, hogy szerinte a Sony mikor is fedi fel a PlayStation 5 árazási stratégiáját július 13-án. Azaz a mai nap folyamán. Azt válaszolta, hogy „közép-európai időzóna szerint kb. 21:30-kor”. Tehát ma este már úgy térhetünk nyugovóra, hogy tudjuk, mennyi tíz-, és húszezres fog a pénztárcánkból kiugrani, amikor a PlayStation 5 Standard Editionért vagy a Blu-ray meghajtót kihagyó, de cserébe olcsóbb PlayStation 5 Digital Editionért kiperkáljuk a számunkra biztosan fájdalmasnak ígérkező árat, ugyanis hazai árazásról szó sincs – ha gyenge a forint, az euróhoz kötött árazás miatt nagyon sokat kell majd költekezni.

Serrano pedig nem biztos, hogy hülyeséget mond. Márpedig már a majdnem percre pontos előrejelzés is eléggé pontosnak tűnik, de tegyük hozzá, hogy a júniusi PlayStation 5-bemutató rendezvény, a PlayStation 5: The Future of Gaming időpontját is pontosan kiszivárogtatta, de a Microsoft esetében is hasonlóan igaza volt az Xbox Series X-es rendezvény napjával (július 23.) kapcsolatban.

A kitűzött tweetje július elsejéről szintén figyelmet érdemel. Akkor azt írta, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S (a Lockhart kódnevű, még be sem jelentett második Xbox modell) november 19-étől lesz elérhető, és ha a Lockhart idén jut el a boltokba, akkor az Xbox Series X egy héttel korábbra jöhet (november 12.), hogy ne legyen megtévesztő és zavaró a vásárlóknak az egyszerre megjelenő két modell. A PlayStation 5-öt november 27-ére, péntekre datálja, hozzátéve, hogy ezek még meg nem erősített dolgok, és a Sony-Microsoft páros meg is változtathatja ezeket.

De a november 19-e gyanúsnak tűnik. Egy bizonyos Cyberpunk 2077 ugyanis PONT EZEN A NAPON fog megjelenni. De mindegy is, meglátjuk ma este, hogy igazat állít-e Serrano. És akkor a Microsoft ezek után akár olcsóbbra lőheti be az Xbox Series X-et, hogy ezzel próbáljon több vásárlót szerezni.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu