Dino Crisis + Alien: Isolation = Deathground [VIDEO]

A Jaw Drop Games egy új stúdióként egy eléggé nagy projekttel állt elő.

Az Alien: Isolation 2014 egyik legjobb játéka volt – ebben többnyire kiszolgáltatottak voltunk a Xenomorph ellen, és egy hiba is elég volt ahhoz, hogy végezzen velünk. Most cseréljük le az űrállomást egy dzsungelre, a földönkívülit pedig dinoszauruszokra. Ezzel kb. a Deathgroundnak megfelelő élményt kapnánk, és az első videó alapján úgy tűnik, hogy a Jaw Drop Games nagyon is rá akar állni a belső nézetes horrorra, ami ismét egy elem, ami miatt jogosan hasonlíthatjuk az Alien: Isolationhöz. (A dinóm-dánom pedig a Dino Crisis stílusát alkalmazza.)

Az új stúdió egy Kickstartert indított a projekt megvalósításához. Jelenleg még 24 nap van a kampányból, de a 100422 dollárból 53349-et (kb. 16 millió forintot) már összehoztak. A jellemzés szerint nem csak szólóban, hanem kooperatívan is játszhatjuk, így akár maximum hárman is megpróbálhatjuk túlélni a kalandokat. Egy vadászcsoport tagjaként el kell menni a Deathgroundra (magyarul Halálmezőként lehetne fordítani…), hogy értékes kincseket hozzunk el onnan. Indiana Jones is elismerően biccent.

Dinamikus játékmenet küldetésekkel, lopakoással és harccal. Ez jó. Kiszámíthatatlan mesterséges intelligenciával rendelkező dinoszauruszok. Ez papíron jó, de ha gyakorlatban a helybenfutó világbajnokságon akarnak részt venni, az már nem jó. Különleges karaktertípusok is lesznek (vadász, felderítő, mérnök – szóval azért a túlélő horror nem teljesen tűnik igaznak… inkább Evolve ez?), és választékos fegyver-, és eszközválaszték is lesz. Az ijesztő környezetet pedig az Unreal Engine 4-gyel fogja a csapat megvalósítani.

Dan Da Rocha (aki korábban a Q.U.B.E. első két részén és a Hue-n dolgozott), a Jaw Drop Games társalapítója azt mondta, hogy a fejlesztést megelőző előgyártási, pre-produkciós fázist saját zsebből finanszírozták, de most a pénz azért kell nekik, hogy meg is valósuljon a játék. Da Rocha szerint fél éven át építették a játék alapjait, és most a kreatív stratégiát és a fejlesztési menetrendet tervezik. Azért jöttek a Kickstarterre, mert bíznak abban, hogy ennek a játéktípusnak igenis van közönsége, és velük a játék élményét formálni tudják, hogy aztán valami remek eredményt kapjunk.

A Deathground Kickstartere nagy eséllyel sikeres lesz, így 2021 harmadik negyedévétől (tehát kb. egy év múlva) számíthatunk rá a Steamen korai hozzáférésben. PVP? Ranked meccsek? A támogatástól függ.

Forrás: Eurogamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu