Felszólalt a God of War eredeti rendezője a konzolháború ellen

A The Last of Us Part II révén folytatódik a kommentháború a Naughty Dog játékát kedvelők és az azt elutasítók között…

Korábban már volt egy tweetváltás David Jaffe, a God of War eredeti (PlayStation 2-es) rendezője, illetve Cory Barlog, a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of War rendezője között (az utóbbi játék biztosan folytatást fog kapni – a Sony Interactive Entertainment Santa Monica nem véletlenül hagyta nyitva ennek a lehetőségét, és korábban már szó volt arról, hogy több résszel tervezett Barlog.

Ha röviden kellene jellemezni a szituációt, akkor ezzel a mondattal elintézhetnénk: Jaffe és Barlog védi egymást a Twitteren. Most Jaffe írta a Twitteren, hogy törölte azt a tweetjét, amiben kifejezte a Sony-n kívüli játékgyártó brandek iránti szeretetét is. Hozzátette, hogy elfelejtette, hogy ez mennyire elfogadhatatlan (mármint a túlzottan PlayStation-fanboyoknak, mert azért a szabadabb, liberális gondolkodásban – aki itt politikai töltetre gondol, szépen elolvassa, hogy mit jelent ez a szó – mindegyik konzolgyártónak, fejlesztőnek helye van a játékiparban). Szerinte az a tweet ajtót nyitott sok dühös harminc évesnek, akik le akarták boxolni a konzolháborús vitákat. Szó szerint bunyót akartak. Végül azzal zárta a mondanivalóját, hogy Jaffe néha mennyire is utálja a videojátékos kultúrát.

És ne feledjük, hogy Jaffe nem éppen az a karakter, aki visszafogja magát. Néhány napja azt írta, hogy ha nem tetszik egy játék, akkor egyszerűen ne vegyük meg, mivel bár ez az egyetlen vásárlói erő, ez mégis nagy jelentőségű. Persze ezt eléggé… mondjuk, hogy nyers megfogalmazással írta.

Amúgy Jaffe tweetjére Barlog azt válaszolta, hogy imád a PlayStationjén, Xboxán, Nintendo Switch-én, és a túlzottan drága PC-jén is játszani, és szerinte is nonszensz ez a konzolháborúsdi, amit ők ketten közösen átéltek az utóbbi napok során.

Ennél nincs jobb lezárás, mint az a gondolat, hogy valamiért túlzottan rajongani nem a legszerencsésebb: ki kell emelni a hibákat, mert semmi sem tökéletes.

Forrás: Twitter

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu