Sértő a transzneműek számára a Deadly Premonition 2 Switch-exkluzív thriller egyik jelenete

Swery65, a Deadly Premonition 2 forgatókönyvírója bocsánatot kért a közösségi médiában és mindenkit biztosított róla, hogy a jövőben egy „diverz” csapat teszteli majd a játékát.

A Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise direktora és forgatókönyvírója: Hidetaka Suehiro, akit a játékiparban csak Swery65-nek hívnak, bocsánatot kért Twitteren, amiért oly módon ábrázolt egy transznemű karaktert a videojátékában, hogy nagyon sok karakter – beleértve a főszereplőt is – a régi (eredeti nemű) nevén hívja, amelyet „deadnaming”-nek hív a transznemű közösség, továbbá a neméhez kapcsolódó (sok idegen nyelven, köztük angolban is: he, she) nemhez kötődő névmásokat rosszul (nem az új nemének megfelelően) használta. Swery65 megígérte, hogy amint csak lehetősége nyílik rá, újraírja a jelenetet és vélhetően egy patch segítségével frissítik. Swery65 így kommentálta az eseményt:

„A barátaim révén jöttem rá, hogy megbánthatom a transznemű közösséget a történetemmel. Nem szándékos volt, őszintén bocsánatot kérek. A játék bizonyos jeleneteit majd olyan csapat fogja tesztelni, amelyikre a diverzitás jellemző és ezt a konkrét jelenetet ahogy lehet, újraírom.”

Swery65 arra is megkérte a gamereket, hogy emiatt ne utálják a Deadly Premonition 2 karaktereit, azért, mert ő hozott egy rossz történeti döntést.

Jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor jön a Nintendo Switch exkluzív címhez a patch, amely „helyre rakja” ezt a transzneműekre nézve sértő jelenetet. A Toybox és a Rising Star Games egyébként már beszélt arról, hogy egy technikai update-ekkel is javítják majd a játék nem túl izmos teljesítményét a Nintentdo Switch-en.

At the moment it is unknown when this patch will arrive and how big it could be when citing a review of several unclear scenes from the video game. A few days ago, on the other hand, the development team of Toybox and Rising Star Games confirmed that they are working on an update of technical improvements for Deadly Premonition 2 of which an approximate date for their arrival has not been shared either.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu