Az Unreal Engine 5 Nanite technológiája csodákra képes PS5-ön! [VIDEO]

Az Unreal 5 képességei PS5-ön egészen döbbenetesek lesznek: akár egymillió magas poligonszámú tárgyat is képes lesz 60 FPS mellett megjeleníteni!

A múlt hónapban már kaptunk ízelítőt az Epic Games-től arra vonatkozóan, hogy mire számíthatunk a következő generációban. A „Lumen in the Land of Nanite” valós időben futtatott demó elképesztő, fotórealisztikus képet ígért PlayStation 5-re. Sok izgalmas pletyát hallottunk már azóta az UE5-ről, most azonban maga az Epic mutatott be egy részletekbe menő elemzést a következő játékmotorjuk képességeiről. Az Unreal Fest 2020 virtuális rendezvényen bemutatott videó 45 perces, érdemes belepillantani:

Tim Sweeney azt mondta, hogy az igazén komoly tárgyalásokra csak az UE5 Demó bemutatása után került sor a Sony-val…

Az új engine legizgalmasabb eleme egyébként a Nanite, az új „virtualizált mikropoligon geometria” rendszere, ami gyakorlatilag valós időben teszi lehetővé fotó minőségű elemek és modellek játékba importálását. Íme, hogy az Epic fejlesztőinek direktora hogyan írja le ezt az új módszert:

„A Nanite egy következő generációs geometriai motor, ami lehetővé teszi a művészek számára, hogy olyan módon valósítsák meg vízióikat, ahogyan az korábban más játék engine-ekben lehetetlen volt. A technológiával mozifilm-színvonalú részleteket csempészhetünk a játékba pillanatok alatt, melyek mikro-poligon szintig ki vannak dolgozva… Valósággá váltak azok a játékelemek, melyek már pixelenként egy háromszöggel bírnak. Ráadásul, a Nanite hatalmas objektum-mennyiséget támogat egyszerre a képernyőn, melyeket folyamatosan streamel, hogy költséghatékony maradjon a dolog.”

A “Lumen in the Land of Nanite” demó megközelítőleg 1440p-ben futott, 30 FPS-en, de nagyon úgy tűnik, hogy a PS5 könnyűszerrel lerendereli ugyanezt 60 FPS mellett. Azt már tudjuk, hogy a Nanite-nak nincs nagy gépigénye a GPU-ra nézve: a demó mindössze 768MB RAM-ot evett. Mégis, a demó során hihetetlen mennyiségű poligont tettek a képre, egyetlen szobor, amit láttunk 33 millió poligonból állt! Amit pedig textúrának hihettünk, valójában 3D geometria volt apró, pixel méretű poligonokból felépítve.

Csak az alsó képen látható szobrok összesen 16 milliárd poligonnal töltötték meg a szobát!

Na és mi van azzal a jelenettel, amikor a lány a völgyön kel át? Ott közel 500.000 szuper magas poligonszámú objektum volt látható, mely tárgyakból az Epic elmondása szerint 1 milliót is könnyen renderelni tudnak majd az új generációs hardveren.

Miután a Sony bevásárolta magát 250 millió dollárral az Epic Games-be, a két cég azt nyilatkozta, hogy komolyabban együtt fognak működni a jövőben…

Lenyűgöző ez az egész, de azért vannak még korlátjai a Nanite-nek. Az Epic elismerte, hogy az engine nem kifejezetten jó még az áttetsző vagy rugalmas anyagok renderelésében, mint például a fű vagy a haj / szőrzet. Nem véletlen hát, hogy a demó egy sziklás-sivatagos területen kapott helyet. Ennek ellenére azért megnyugtató, hogy a fejlesztők bármikor kombinálhatják a Nanite-ot régebbi Unreal Engine technológiákkal.

Az Epic beszélt még új bevilágítási megoldásáról is, a Lumen-ről. Az új tech támogatja majd a valós idejű, kidolgozott fénykezelést, azonban tükröződő felületekkel még nem működik. (Más szóval nem lesz a ray tracing kihívója még egy darabig.) A másik hátránya az új rendszernek a gépigénye: nem a Nanite technológia fogta vissza a UE5 demót, hanem a Lumen, amiatt futott csak 30 FPS-en. Az Epic azért bizakodó: azt remélem fel tudják tornászni ezt a számot 60 FPS-re majd next-genen.

A Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X konzoljai év végén érkezek, elindítva ezzel az új generációt. Mi már nagyon várjuk, és ti?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu