Far Cry 6: miért lesznek külső nézetűek a jelenetek?

A Far Cry-sorozatban eddig nem tapasztalt módosítást próbálja magyarázni a Ubisoft.

A Far Cry 6 bejelentése nem volt meglepő a Ubisoft Forward során, ugyanis a műsort megelőző hétvégén kb. minden kiszivárgott belőle (azért ezen a téren a franciáknak össze kellene kapniuk magukat, a viccet félretéve…), de ott még nem nagyon tudtuk azt az újítást, ami a játék jeleneteivel kapcsolatosak. Eddig ugyebár belső nézetből, közvetlenebbül tapasztalhattuk meg a sorozat minket is érintő történéseit (pl. azt, ahogy Vaas lerúgott minket a vízbe a Far Cry 3-ban – a karakter előzménytörténete pont a Far Cry 6-ban lehet ott az általunk is említett elmélet szerint). Ez most nem így lesz.

Navid Khavari, a Far Cry 6 narratívájáért felelős rendezője a Game Rantnek azt mondta, hogy egy gerillaforradalom személyesebbnek érződik. (Amúgy a Far Cry 6 történetét a kubai lázadók inspirálták – ott ugyebár Fidel Castro és Che Guevara vezetésével eltávolították a hatalomból Fulgencio Batistát, egy amerikai támogatással bíró diktátort.) De ezt éreznünk kell, és meg kell értenünk, hogy a karakterünk (Dani Rojas) honnan jön, és mi miatt jutott ilyen messzire, hogy ténylegesen fegyvert ragad a hatalom ellen.

Az egészet a történet szempontjából közelítették meg. Khavari szerint izgalmas volt nekik az, hogy Danit külső nézetből láthatjuk a jelenetekben és más események során (pl. vezetés?), és úgy látja, hogy szükséges volt a külső nézet a teljesen szinkronizált és mozgásdigitalizált karakter megvalósításához. Egy masszív nyílt világ van egy országgal és annak fővárosával, amire eddig nem volt példa a Far Cry sorozatban, és a Ubisoftnak fontos volt, hogy miként közelítjük meg a sztorit (ezt szerinte bármilyen szemszögből megtehetjük), és a sztori adaptálja magát ahhoz, hogy ha mondjuk a sziget másik végén akarjuk a történetet elkezdeni.

A Far Cry 6 február 18-án jön. Célplatformok: PlayStation 5, Xbox Series X (mindkettőnél támogatott a kurrens-gen->next-gen ingyenes frissítés), PC (Epic Games Store/uPlay), Google Stadia, PlayStation 4, Xbox One.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu