Hatalmas igény látszik a PlayStation 5-re?

Két, abszolút megbízható site is úgy véli, hogy a Sony változtatott a tervein.

Korábban még azt írtuk a Bloomberg forrásaira hivatkozva, hogy a Sony korlátozott példányszámban gyárthat PlayStation 5-öt az év végi rajtra. Azóta eltelt pár hónap, és az új konzolból lett egy második változat is (PlayStation 5 Digital Edition, Blu-ray meghajtó nélkül). Most viszont a Nikkei „a témában jártas forrásai” alapján úgy véli, hogy az eddig tervezett mennyiségnél nagyobb pakkot rendelt be a rajtra.

Eddig kb. 6 millió volt a terv (tavasszal legalábbis ennyi volt) 2021 márciusáig, de ezt feltekerték kb. 9 millióra. Tehát az eddigi mennyiséget feljebb emelték 50%-kal. Áprilisban a Bloomberg még 5-6 milliós gyártási tervekről tudott, így tényleg arrafelé lehetett a Sony PlayStation 5-ös nyitókészlete. A Bloomberg is újított az előrejelzésében – igazolván a Nikkei cikkét, ők is azt állítják, hogy a „kékek” több konzolt igényelnek, de szerintük 2020 végéig 10 millió készüléket szeretnének amiatt, mert a koronavírus-világjárvány miatt jelentősen megnövekedett a kereslet az új konzol iránt. (Talán a sok előrendelés miatt is lépett így a Sony.)

Azóta a Bloomberg angol írása is begurult további részletekkel. A site szerint a Sony még a megnövelt gyártási kapacitás ellenére sem lesz képes elegendő konzolt a polcokra tenni a szállítási korlátozások miatt. A cég korábban a forgalmazóknak azt tanácsolta, hogy 10 millió DualSense kontroller kell, de most ez a szám is nőni fog, így ha 1,5-es szorzóval számolunk (6-10, kb. jó az arány), akkor most minimum 15-16 millió kell majd nekik.

A PlayStation 5 tömeggyártása júniusban kezdődött. A Sony elvárása az, hogy szeptember végére 5 millió PlayStation 5 legyen a készletükön, hogy aztán az október-december negyedévben még öt milliót tudjanak a boltokba szállítani. Az árazásról sajnos még mindig fogalmunk sincs (sajnos a 13-ai esti dátum nem jött össze), de ezt hamarosan be kell jelenteni, ugyanis a PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is az év végétől lesz kapható, most már talán nagyobb készlettel…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu