DIRT 5: milyen játékmódokra számíthatunk? [VIDEO]

A Codemasters egy új videóban mutatja be, hogy miként lehetünk a világ legjobb offroad pilótája.

Korábban a kocsikról már szó esett, úgyhogy valahol várható volt, hogy a Codemasters most a játékmódokkal kapcsolatban közöl további részleteket. De először is beszéljünk arról, hogy mind a két kurrens-gen konzol ingyenes frissítést ajánl a next-gen kiadásra. Eddig közismert volt, hogy az Xbox Smart Delivery program részeként az Xbox One portot megvásárlók később ingyenesen hozzáférhetnek az Xbox Series X kiadáshoz. Most már az is hivatalos, hogy a PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés is ingyenes lesz, és mind a két konzol esetében mindegy, hogy lemezes (fizikai) vagy digitális vásárlás során szerezzük be az új Dirtöt.

Robert Karp, a DIRT 5 fejlesztésért felelős rendezője a sajtóközleményben azt mondja, hogy a lent megtekinthető videó remek betekintést nyújt a játék világba és annak széleskörű tartalmába, de még mindig van pár dolguk, amiket nem mutatnak még meg nekünk. Egy valami viszont már biztos: a legkeményebb terepen, durvább időjárásban is helyt kell állnunk.

A Landrush mód körpályákkal és kemény tereppel vár, amiben ugratók, illetve technikai kihívásokat nyújtó szekciók várnak. Eközben a pálya és az időjárás viszonyai is változnak. A Rally Raid ponttól pontig tart, és itt is eltölthetünk pár másodpercet a levegőben a járgányunkkal, amit keményebb offroad terepekre terveztek. Az Ice Breaker a nevéből adódóan jeges, de körpályákon várja el, hogy precízen drifteljünk és jól adagoljuk a gázt (különben kipörgünk). A Stampede saras, homokos, nehezebb terepű, és nem éppen megbocsátó.

A Path Finderben a stratégia és a sebesség kezelése a fontos a meredekebb ugratókkal és a kövekkel megtűzdelt úton, ahol jól kell összehoznunk az útvonalat. A Sprintben 900 lóerős, négykerekű (sőt, négy eltérő méretű kerekű…) járművekkel kell a csak bal kanyarokból álló pályákon nyernünk – a driftelés itt nyerő. Az Ultra Cross pedig kiszámíthatatlan körpályákkal és változó tereppel jön, így a rallycross kb. új szintre lép. Visszatér a Gymkhana is a DiRT Showdown után először. Ugratás, driftelés, gumikoptatás direkt erre tervezett pályákon, ahol a hordók, gumik és bóják mutatják a helyes utat. A trükkök egymásba fűzése nagyobb pontot eredményez. A stílus is fontos, nem csak a teljesítmény. Helyszínek? Nepál, Norvégia, Kína, Marokkó, Görögország, Olaszország, Brazília, Dél-Afrika, és Amerikán belül Arizona, Roosevelt-sziget.

A DIRT 5 október 9-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (Steam), később pedig a PlayStation 5 és az Xbox Series X is megkapja nyitócímként. A Google Stadia verzió 2021 elején jön.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu