Microsoft Flight Simulator: a múltat idézi majd a lemezes kiadás

Rakd be a következő lemezt és nyomd meg az OK gombot. Rakd be a következő lemezt, majd klikkelj az OK gombra.

Régebben gyakori volt, hogy több floppy lemezre fért csak fel egy játék. Később a CD-ROM-okból volt kettő, három, vagy akár még több is, miközben a DVD-s kiadásból elég volt egy is (Unreal Tournament 2004 mondjuk…). Mostanában viszont a Blu-ray lemezek kínálnak több tárhelyet, ám a PC-kben azért talán azok meghajtói nem olyan gyakoriak, ugyanis a digitális terjedés itt is erősebb, és a Windows-t is fel lehet pakolni egy pendrive-ról.

Ezt a problémát próbálja valahogy megoldani a Microsoft Flight Simulator, aminek első része anno egy 5,25″-ös, 360 KB-os floppy-ra felfért 1982-ben. Akkor még a lemezről kellett futtatni a játékot, mert nem lett úgy megtervezve, hogy merevlemezre telepítsük. Akkoriban az nem is volt gyakori. Nos, a 2020-as Microsoft Flight Simulator lemezes kiadása TÍZ DVD-vel támad. Igen, 10 lemezzel.

Az Aerosoft fogja kezelni a játék lemezes kiadását, és érdemes is megfontolni a kényelmetlenséget, ugyanis cserébe egy kézikönyvet is mellékelnek a termetes pakkba, amit talán megszokhattunk a Grand Theft Auto V után (ott „csak” 7 DVD kellett). Ott is kellett pár lemez a telepítéshez… de azért itt kelleni fog egy kis idő a telepítéshez. A 10 DVD kb. 85 gigabyte, az pedig nem 150. Ennyi fog kelleni a Microsoft szerint a Microsoft Flight Simulatornak…

A szimulátorkód nem lesz valami nagy, viszont a világ és a repülőgépek eléggé termetesek lesznek – ezek úgy 90 gigabyte-ot fognak igényelni.

A lemezeken lesznek opcionális tartalmak is (third-party, külsős fájlok, opcionális online streamelhető tartalmak…), de ki kell emelnünk: a lemezes telepítés után minden frissítés a Microsoft szervereiről érkezik majd. Így igen, kelleni fog az internetkapcsolat, ugyanis a felhőre támaszkodik a Microsoft Flight Simulator – az kell a játék teljes potenciáljához, mondja az Aerosoft egyik szóvivője. A lemezes kiadás szerinte a lassabb internetkapcsolattal rendelkezőknek ajánlott.

A Microsoft Flight Simulator zárt bétája július 30-án indul, a megjelenés pedig eléggé közel van ehhez (augusztus 18-a).

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu