Star Wars: Squadrons hajóosztályok, hajótípusok

Messze a Star Wars: Squadrons volt az idei EA Play Live 2020-as bemutató legérdekesebb darabja – most lássuk milyen különböző hajótípusok várnak majd ránk.

Az EA Motive játéka ígérkezik a legérdekesebb űrhajós Star Wars-címnek az elmúlt évekből. Most kicsit többet tudhattunk meg a nyolc játékban helyet kapott űrhajófajtáról is, melyek az október 2.-ai megjelenéskor lesznek elérhetőek.

Vegyük hát sorra őket:

 

  • T-65B X-szárnyú könnyű vadász

 

  • BTL-A4 Y-szárnyú romboló vadász/bombázó

 

  • RZ-1 A-szárnyú elfogó vadász

 

  • UT-60D U-szárnyú könnyű vadász/támogató hajó

 

  • TIE/ln könnyű vadász (“TIE fighter”)

 

  • TIE/sa bombázó (“TIE bomber”)

 

  • TIE/in elfogó vadász (“TIE interceptor”)

 

  • TIE/rp támadó kaszás, csapatszállító (“TIE reaper”)

 

Összesen 4 darab hajóosztály lesz a játékban: csillagvadászok, bombázók, elfogóhajók és támogató gépek. A két frakció azonos osztálybeli hajói teljesen balanszoltak lesznek az ellenség hajóihoz képest. Az egyetlen jelentős különbség, hogy az Új Köztársaság hajóinak (X-, Y-, A-, és U-szárnyú gépek) lesz pajzsa, míg a TIE vadászoknak, a TIE Reaper kivételével nem lesz. Hogy ezt kompenzálják, a TIE vadászok valamennyivel gyorsabbak lesznek, fordulékonyabbak, s erősebbek támadásban, ugyanis képesek lesznek az energiát a hajtóművekbe vagy a lézerekbe irányítani.

 

A csillagvadász-osztály a legbalanszoltabb mind közül. Ezek tulajdonképpen a vadászgépek űrbéli megfelelői. Remekül lehet velük manőverezni, mozgékonyak, és viszonylag jól bírják a lövéseket is, amitől szinte bármilyen helyzethez képesek igazodni. Ennek ellenére nem különösebben tűnnek ki egyetlen tulajdonságukkal sem, ők úgymond mindenre jók, de semmiben sem kiválóak. Az ikonikus X-szárnyú és TIE vadász alkotják ezt a hajóosztályt.

 

Mindeközben, az elfogó vadászok jellegzetesen az ellenséges hajók kicselezésére, kimanőverezésére lettek kifejlesztve. Ezek a gépek iszonyú gyorsak és lézerágyúik is nagy ütemben szórják magukból a lövéseket, sokkal nagyobbat sebezve, mint amennyi sebzést elbírnak, ezáltal a gyors rajtaütésekre jók főleg. A rajongók által szeretett A-szárnyú és TIE elfogó vadász alkotják a hajókasztot.

 

Itt van még nekünk a bombázók osztálya, ahol is olyan gépek kaptak helyet, melyek hát… bombáznak. Ezek a gépek lassan mozognak ugyan, de baromi sok lövést elbír a burkolatuk, emellett pedig maguk is döbbenetes mértékű pusztítást tudnak okozni az ellenség soraiban. Akkor lesz rájuk szükség, ha bombázást indítotok az ellenséges anyahajók ellen, de azért manőverezéskor sem szabad alábecsülni őket: lehet, hogy nem olyan kecsesek és fürgék, mint kisebb társaik, de képesek megállni a helyüket egy ütközet során. Erejük és strapabírásuk miatt a frontvonalban a helyük. A szívós Y-szárnyú és a TIE bombázó teszik ki ezt az osztályt.

 

Végül, de nem utolsósorban pedig itt vannak a támogató gépek. Ezek a hajók végzik a készletek feltöltését és a javításokat a Star Wars: Squadrons-ban, de jellemző, egyedi képességük még, hogy képesek védelmi vagy támadó vonalak kiépítésére. Vonónyalábukkal képesek elkapni és lelassítani az ellenséges hajókat, aknákat elhelyezni az ellen útjába, kiiktatva, akár felrobbantva ezzel őket, valamint lehelyezhetnek támadó ágyúkat, hogy fokozzák a tűzerőt egy bizonyos szektorban, megváltoztatva a játékmenetet mindkét oldal számára. Lehet hogy ők sem olyan gyorsak, és nem is sebeznek akkorát, de tökéletesek az ellenség hajóinak tönkretételére, miközben a saját csapatuk hajóit karbantartják. Fontosak bármilyen űrcsatában. A megbízható U-szárnyú és a TIE Reaper kaszáshajó ezen osztály két hajója.

 

A Star Wars: Squadrons 2020. október 2.-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Mi már izgatottan várjuk az új Csillagok háborúja-játékot. És ti?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu